Úder mladému Klausovi. Od Pavla Šafra

16.04.2018 13:30

Poslanec za ODS Václav Klaus mladší se netají tím, že útoky USA a jejich spojenců v Sýrii rázně odsuzuje a přidává se na stranu Ruska. O svém pohledu na celou věc se rozepsal ve svém komentáři na serveru Novinky.cz, který si následně přečetl i šéfredaktor serveru Forum24.cz Pavel Šafr a z Klausových názorů nepřestával vycházet z údivu. „A přitom VK ml. tvrdí, že vůbec ale vůbec není služebník Ruska,“ rýpnul si do Klause ml. v reakci na Twitteru.

Úder mladému Klausovi. Od Pavla Šafra
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

Václav Klaus ml. je toho názoru, že sobotní nálety v Sýrii zatáhly celý svět na kraj války. „Věřím, že všichni ti, kteří těží z války a přispívají k jejímu vzniku, by měli být zastřeleni hned první den občany své země,“ připomněl Klaus ml. v komentáři na serveru Novinky.cz slova Ernesta Hemingwaye, se kterými se prý v tomto případě plně ztotožňuje.

Poznamenal také, že situace v Sýrii je strašná a na severu země zcela bez skrupulí operuje turecká armáda a likviduje Kurdy. „Reakce západního světa – nula. Půlka Sýrie byla pod nadvládou ‚opozičních skupin‘, často vyzbrojovaných a podporovaných Západem,“ řekl a dodal, že záběry z hromadného řezání hlav křesťanů a jiných praktik a ničení tisíciletých památek na tomto území oblétaly svět.

„Jenom shazovat bomby z bezpilotních letadel a vystřelovat rakety z nějakých lodí sto kilometrů daleko – tím žádné dobro ani demokracie nevznikne, jen zabijete lidi a vytvoříte chaos,“ zdůraznil Klaus ml.

Celý článek ZDE

„Další skandální článek Václava Klause ml. na Novinkách,“ vyjádřil se ke Klausovu komentáři hned v úvodu svého tweetu Šafr. „Islamisty, kteří řežou lidem hlavy, prý zbrojil Západ. A bombardování z bezpilotních letadel jen zabíjí lidi. (Při likvidaci chemických skladů nikdo zabit nebyl.) A přitom VKml tvrdí, že vůbec ale vůbec není služebník Ruska,“ dodal šéfredaktor.

Na závěr svého textu pak Václav Klaus mladší také zmínil, že spousta českých hlupáků, kteří nad tímto vývojem jásají a všichni stejně jej obhajují prefabrikovanými formulacemi, si to stejně ani v koutku duše nemyslí. „Jsou jen konformní a bojí se říkat něco jiného,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…