Udržujte vzdálenost vůči cizincům, poradila politička Němkám. Imigrantům prý musíme cosi vysvětlit

06.01.2016 7:32

Ve snaze předcházet sexuálním útokům podobným těm, které se ve městě staly na silvestra, by měly ženy přijmout „kodex chování“. Na krizovém mítinku věnovaném silvestrovským sexuálním útokům to prohlásila primátorka Kolína nad Rýnem Henriette Rekerová. Informoval o tom web britského listu The Independent, překlad článku přinesly Britské listy.

Udržujte vzdálenost vůči cizincům, poradila politička Němkám. Imigrantům prý musíme cosi vysvětlit
Foto: Peter Števkov
Popisek: Pochod imigrantů

Německá policie nyní vyšetřuje události, při nichž na ženy na ulici mělo o silvestrovské noci zaútočit tisíc mužů prý severoafrického původu.

„Je důležité předcházet takovým incidentům,“ měla prohlásit Rekerová. Stížnosti na sexuální útoky se objevily také v Hamburku.

Celý text je ZDE

Krizový tým Kolína nad Rýnem tvrdí, že preventivní opatření by měla zahrnovat kodex chování pro mladé ženy a dívky, a Rekerová prohlásila, že již existující kodex bude aktualizován online.

Navrhovaný kodex zahrnuje doporučení jako udržovat bezpečnou vzdálenost vůči cizincům, držet se vlastní skupiny, požádat kolemjdoucí o pomoc, zásah nebo svědectví nebo informovat policii, pokud se stanete obětí takového útoku.

Nicméně lidé vyjadřují frustraci z toho, že se pozornost zaměřuje na oběti místo na pachatele.

Útočníci jsou policií popisováni jako Severoafričané arabského vzhledu, kteří přicestovali do města před dvěma roky a policie je dobře zná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…