Ufňukaný kecy. Tvůj táta podjebával Jakeše, tak to máš. Saša Uhlová dostala odpověď na nářky, jak je chudá

17.07.2019 7:37

Analytik Štěpán Kotrba se vyjádřil k článku novinářky Saši Uhlové, který zveřejnil server Novinky.cz. Uhlová, dcera disidenta Petra Uhla, si stěžuje, jak v její pražské čtvrti, kde bydlí, končí jeden krámek za druhým. Podle jejích slov jde o to, že se mění skladba obyvatelstva, kdy místo stálých obyvatel jsou v lokalitě turisté a cizinci. A i ona sama se domnívá, že brzy ji vysoké nájmy vyženou.

Ufňukaný kecy. Tvůj táta podjebával Jakeše, tak to máš. Saša Uhlová dostala odpověď na nářky, jak je chudá
Foto: Screen Seznam.cz
Popisek: Saša Uhlová

„Můžou žít chudí levičáci v bohatém městě?“ zamýšlí se v té souvislosti Kotrba.

Anketa

Podporujete novou předsedkyni Evropské komise Ursulu von der Leyenovou?

6%
94%
hlasovalo: 7406 lidí

„Intelektuální čtvrti plné kavárniček, obchůdků a galerií jsou rájem salónních levičáků. Paříž... Saint-Germain-des-Prés..., kavárna Les Deux Magots, kavárna de Flore, Café de la Mairie na Place Saint Sulpice, kde se Sartre a Camus naposledy potkali v roce 1951... Na začátku je to ‚komunita‘, která je láká. Chtějí zeleninu s příběhem a sedět u stejného stolu, u kterého chlastával Václav Havel. Chtějí humánně zardoušené kuře s farmářskými brambůrky k večeři. Pak se nastěhují snobsky (styl Marianne) z open spejsů, které umožní svými penězi rozkvět snobských obchůdečků s vůní levandule. Nastává ráj. Zaplivané čtyřky, kam básníci chodí opilým hlasem recitovat revoluční poezii cikánům, jsou nahrazovány kavárnami či hospůdkami bez kofeinu, bez lepku, divného vrchního i inteligence. Zvedají se nájmy. Zvedají se ceny. Pro někoho, kdo si chce v klidu přečíst The New Yorker při třetince „zvlášť chmeleného‘ či sníst si tiramisu ke sklence teplého mléka od teplého číšníka. Jestli ta sklenka stojí 20, 50 nebo 100, je v podstatě jedno. Babka přežívající v bytě po zemřelém manželovi si The New Yorker nepřečte a sklenici nevypije. Má 12 tisíc důchodu a nájem stojí 6500. Nemá ani na přestěhování,“ vypráví Kotrba.

Původní text ZDE.

„No jo, Sašenko... tomu se říká kapitalismus. Všude. V Paříži i v Praze. Hnacím motorem jsou peníze – zisk. Vydělávají majitelé nemovitostí a obchodníci. Prodělávají ti, pro které je sklenka teplého drahá. Exisenciální lítostivost chudých k tomu kapitalismu patří. To, co do něj nepatří, je sociální nájem pro Uhlovy. Socialismus, který dbal na dostupnost obchodní sítě pro starousedlíky a umožnil existenci zaplivaných dělnických hospod, ve kterých se tak hezky nadávalo na režim, nenatíral fasády a řídil ho Jakeš, kterýmu tvůj táta ten režim podjebával svejma kecama tak dlouho, až mu ho podjebal,“ dodal a podotkl směrem k Uhlové, aby si užila ufňukaný kecy o tom, na co nemá, protože je chudá. 

„To je taky kapitalismus, kterej tvůj táta chtěl s lidskou tváří namísto Jakeše. Socialismus vždycky vygeneruje nějaký generální tajemníky,“ zakončil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…