Uhlobaron Bakala narazil. Jeho byty na burze nikdo nechce

09.05.2014 18:34

Podnikatel Zdeněk Bakala se spolu se svými společníky snažil prodat více než 44 tisíc hornických bytů, a to jménem firmy Domus. Plán mu ale nevyšel – investoři o jeho byty nemají zájem. Informuje o tom server Echo24.cz.

Uhlobaron Bakala narazil. Jeho byty na burze nikdo nechce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uhlobaron Zdeněk Bakala

Bakala se společníky nabídl byty na amsterodamské burze 24. dubna, už ve středu ale svou nabídku pro nezájem investorů stáhl. V oficiálním prohlášení uvádí, že se znovu pokusí prodat hornické byty, až se zlepší situace na trhu a geopolitické podmínky.

Nabídku pro Bakalu organizovala americká investiční banka JP Morgan, on sám se k prodeji bytů odmítá vyjádřit.

Společnosti NWR investoři nevěří

Firma NWR, v níž je Bakala místopředsedou představenstva, má na mezinárodních finančních trzích velmi nízkou důvěryhodnost. Má totiž potíže se splácením dluhopisů za desítky miliard a vyjednává se o jejich restrukturalizaci. Bakala a spol. jsou nyní dlužníci v kategorii junk, tedy odpad, což investorům signalizuje velké riziko, že podstatnou část peněz, které NWR půjčili, už nikdy neuvidí.

Akcie NWR se kromě Prahy obchodují i v Londýně. Evropští finančníci jsou tak dobře informováni i o vyjednávání NWR o státní pomoci a také o pochybách ohledně dodržení závazků a veřejných slibů při privatizaci OKD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…