Uhodil do mě Blesk, stěžuje si Urban z ČSSD

03.08.2014 10:03

Poslanec ČSSD Milan Urban, který ve sněmovně předložil návrh na snížení spotřební daně u pohonných hmot, napsal o svém zklamání. Namísto věcné ekonomické diskuze se podle něj využívají ubohé argumenty bulvárního deníku Blesk. Svůj příspěvek na ParlamentníchListech.cz nazval: Když dojdou argumenty, udeří Blesk.

Uhodil do mě Blesk, stěžuje si Urban z ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Urban

„Před týdnem jsem udělal to, co by mělo být běžné pro každého poslance: Podal jsem návrh zákona, který mohl pomoci občanům i státu. Měl snížit přehnaně vysoké daně z benzinu i nafty zavedené pravicí a zároveň pomoci státnímu rozpočtu,“ píše Urban s tím, že ho v minulém volebním období předložil dvakrát.

„Jako vždy jsem čekal výhrady i námitky, vážně vedenou odbornou debatu. To co jsem opravdu nečekal, že se v naší 'civilizované' zemi stane hlavním argumentem proti mně bulvární deník Blesk,“ konstatuje někdejší ministr průmyslu a obchodu.

„Jenže debata o návrhu nebyla vedena na základě seriózních propočtů. Ministr financí mě bez dalších argumentů osočil, že chci připravit stát o 14 miliard korun (?) a hned do novin dodal, že stejně jsou mé návrhy nedůvěryhodné, protože Blesk údajně kdysi napsal, že nosím pizzu bývalému předsedovi vlády Topolánkovi,“ stěžuje si Urban.

Celý článek Milana Urbana ZDE.

Tento argument jej zjevně nadzdvihl. „Vím určitě, že žádnou pizzu jsem nikomu jinému než sobě nikdy nenosil. Stejně jako jsem s Topolánkem nebyl nikdy na žádné jachtě. I kdybych ale komukoli přinesl třeba pečeného vola, co to má, proboha, společného s návrhem na snížení daně z paliv, který měl ulevit občanům a pomoci státu?“ klade řečnickou otázku.

Politické debaty nahradila ubohá argumentace Bleskem

Urban pak poukazuje na to, že články o něm v deníku Blesk byly dále publikovány a zcela vytlačily věcnou debatu. Je to náhoda, nebo bulvární zprávy nahradí odbornou diskuzi?

„O pět dní později začal přinášet Blesk 'úplnou náhodou' informace o mých majetkových poměrech včetně fotografie domu, ve kterém bydlím, domu postaveném mými rodiči, o mé ženě a o tom, že ve svém volnu lehávám na lehátku,“ vyjmenová, co vše bulvární deník použil pro své články.

„Nemám se za co stydět, a už jsem si za mnoho let v politice zvykl na ledacos. Ale že vážné ekonomické a politické debaty jednou nahradí ubohá argumentace Bleskem, na to si tedy opravdu nikdy nezvyknu,“ uzavírá Urban.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…