Ukrajina: Ransdorf se vysmál Zaorálkovi a jiným. Jsou prý jako postavička v seriálu

10.03.2014 7:31

Europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) je pro pokračování vzájemných ekonomických styků s Ruskem. Ty jsou podle něj pro Česko důležité. Naopak by byl zvědavý, jak by premiér Sobotka s ministrem zahraničí Zaorálkem nahrazovali případné finanční ztráty státu. Europoslanec takto odpověděl na dotaz čtenáři Parlamentníchlistů.cz s tím, že se oba sociální demokraté chovají jako doktoři Cvachové české politiky.

Ukrajina: Ransdorf se vysmál Zaorálkovi a jiným. Jsou prý jako postavička v seriálu
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

Anketa

Který pravicový politik je nejlepší?

56%
15%
4%
14%
hlasovalo: 9219 lidí

 „Je  to prosté, jsem na straně obyčejných lidí,“ odpověděl Ransdorf  s odkazem na rozhovor estonského ministra zahraničních věcí Umase Paeta s šéfkou zahraniční služby EU Catherine Ashton. Podle nich do lidí na Majdanu nestříleli Janukovyčovi lidé, ale lidé blízcí dnešní vládnoucí koalici, a proto Jaceňuk a spol. odmítají události prošetřit. Ransdorf píše, že by se projevilo, že jde o stejnou věc jako v Bosně, kde roku 1994 muslimští nacionalisté zabili vlastních 200 lidí, jen aby přitáhli sympatie a pomoc Západu.

„Je zvláštní, že jen staří političtí pardálové Zeman a Klaus postřehli praxi dvojího metru (paralela Krym-Kosovo), ale dnešní politickou reprezentaci o tom přemýšlet nenapadne,“ napsal europoslanec s tím, že neví, proč by ČR měla být radikálnější než Británie či Německo, které odmítají hospodářské sankce a trvají na pokračování vzájemných ekonomických styků. „Pro ČR má ruský trh velký význam,“ dodává.

Ransdorf je zvědavý, jakým způsobem budou ministr zahraničí Zaorálek s premiérem Sobotkou nahrazovat případné finanční ztráty českým podnikům i našemu státu. „Měli by si uvědomit, že jejich funkce jsou spojeny s nemalou zodpovědností. Zatím se chovají jako doktoři Cvachové české politiky,“ míní Ransdorf.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…