Ukrajina kontroluje jen 250 km z 2000 km hranice s Ruskem. Má se to ale změnit

17.06.2014 8:38

Z Ukrajiny do Evropy mají dnes namířeno delegace ukrajinských obchodníků, kteří mají za úkol dojednat výhodnější kontrakty na dodávky plynu, než nabízí ruský Gazprom. Kyjev v reakci na pondělní zastavení dodávek z Ruska hodlá oslovit například německou firmu RWE nebo francouzskou Gaz de France. Cena by prý mohla být značně nižší, než na jaké trvá Moskva.

Ukrajina kontroluje jen 250 km z 2000 km hranice s Ruskem. Má se to ale změnit
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Nastupující prezident Petro Porošenko děkuje lidu

Pozornost médií se soustřeďuje na rusko-ukrajinské hranice, jejichž uzavření je podmínkou pro realizaci mírového plánu ukrajinského prezidenta Petra Porošenka. Po zvýšení pohraniční ochrany, na kterém mají bezpečnostní složky bezodkladně pracovat, má vláda v úmyslu do konce týdne vyhlásit zastavení palby. Proruští povstalci mají být vyzváni ke složení zbraní, na dobrovolný odchod do Ruska budou mít podle vládních zdrojů dva týdny.

Pohraniční stráž má údajně pod kontrolou 250 z téměř 2000 kilometrů rusko-ukrajinské hranice, další úseky by měla ovládnout dnes a v dalších dnech. Proruští radikálové údajně kontrolují dva pohraniční přechody a velké úseky „zelené" hranice.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…