Ukrajinci prchají ze země. V sobotu jich jedenáct tisíc překročilo ruské hranice

15.06.2014 6:53

Během této soboty téměř jedenáct tisíc Ukrajinců překročilo hranici a vstoupilo na území Ruské federace. Informuje o tom ruským státem zřizovaný server Hlas Ruska.

Ukrajinci prchají ze země. V sobotu jich jedenáct tisíc překročilo ruské hranice
Foto: youtube.com
Popisek: Převoz zraněných po bombardování sídla vzbouřenců v ukrajinském Luhansku

V sobotu večer oznámil tato čísla zmocněnec pro práva dětí při ruském prezidentovi Pavel Astachov. V pátek podle jeho slov hranice překročilo 9 600 lidí, kteří z Ukrajiny zamířili do ruské Rostovské oblasti.

Bezpečnostní služba Ukrajiny (SBU) v pátek informovala o tom, že má v úmyslu vybudovat kontrolní stanoviště, aby byl zajištěn bezpečný odchod civilního obyvatelstva ze zón, kde probíhají speciální operace na JV Ukrajiny.

„Vojáci, kteří na těchto stanovištích budou sloužit, budou provádět posílené prověrky, aby tyto východy pro civilisty nemohli využít příslušníci domobrany,“ dodává server.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nem

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …