Ukrajinci v našich ušankách střílí vlastní spoluobčany. Jen napište Stropnickému, co si o tom myslíte, vyzývá Foldyna

15.01.2015 15:33

Poslanec ČSSD v Ústeckém kraji Jaroslav Foldyna odpovídal na dotazy čtenářů ParlameníchListů.cz. Tentokrát se rozpovídal o svém názoru na islám, vměšování se do politiky islámských států a ušankách na hlavách kyjevských fašistů. S pomocí, kterou nabídl ministr Stropnický Ukrajině v podobě zimní výbavy, prý zásadně nesouhlasí a je z toho rozhořčen.

Ukrajinci v našich ušankách střílí vlastní spoluobčany. Jen napište Stropnickému, co si o tom myslíte, vyzývá Foldyna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Foldyna

Čtenář ParlamentníchListů.cz se zajímal o to, proč koaliční vláda schválila pomoc kyjevským fašistům, a to jak jejich léčení po Majdanu, tak letos zimní výbavu. Foldyna pak sdílel rozhořčení čtenáře, když napsal: "Iniciativy, o kterých hovoříte, jsou iniciativy ministra obrany Martina Stropnického z hnutí ANO. Jste-li rozhořčen stejně jako já, směrujte dopis na šéfa hnutí pana Babiše, neboť pan Stropnický je ve vládě za ANO. Vláda jako celek o tom, že v našich čepicích budou vést vojáci ukrajinské armády občanskou válku, nerozhodla, rozhodl o tom ministr za hnutí ANO,” odpověděl Foldyna.

V dalším dotazu byl žádán čtenářem o vyjádření, jestli Tomio Okamura neškodí naší zemi svými výroky o islámu. Dotazovaný pak chtěl vědět, jaký má názor na islám obecně a je-li se ho třeba bát. Foldyna nejdříve odpověděl, že se nebude vyjadřovat k výrokům pana Okamury a že si myslí, že to je vypovídající odpověď. O svém názoru na islám se však rozepsal obšírněji: "Začal bych tím, co v dnešní rozjitřené době celá řada lidí nechce slyšet. Není možné, ba naopak je škodlivé, dát rovnítko mezi islám a terorismus tak, jak se to populisticky dnes někteří snaží dělat. To, čeho jsme svědky, je terorismus páchaný islámským fundamentalismem, který je radikální a snaží se být hegemonem. Není od věci připomenout, že většinou obětí islámského fundamentalismu jsou především islamisté, které oni nepovažují za dost radikální, a dnes a denně je vraždí v islámských zemích po stovkách až tisících. Evropa v současné době doplácí na svůj bezbřehý multikulturalismus, který dovolil radikálním islamistům uplatňovat své nároky zejména proto, že my, Evropané, jsme od samého začátku neřekli základní pravidlo: Chcete-li žít s námi v Evropě, musíte respektovat a dodržovat naše hodnoty a naše pravidla. Jinak se vraťte tam, odkud jste přišli,“ napsal poslanec.

Otázky a odpovědi Jaroslava Foldyny ZDE.

A pokračoval. "Nicméně se domnívám, že vměšování do života islámských států takovým způsobem, jako byla invaze USA v roce 2003 do Iráku, svržení tamního režimu, rozvrácení země, armády, systému a dalšího, co poté následovalo, rozvrácení Libye, podpora rozvratu v Sýrii, třináctiletá okupace Afghánistánu, tisíce mrtvých civilistů... Není toto ta příčina, která žene vodu na mlýn extrémního islámu? Extrémní islám ohrožuje svět a nejvíce obětí má tam, kde chce získat hegemon, a to jsou především ty islámské země, které jsem jmenoval. Jeho teroristické činy na našem kontinentu jsou důsledkem propagandy a snahy extrémních vykladačů islámu stát se hegemonem islámu jako takového. Dnes a denně umírají stovky a tisíce Iráčanů, Syřanů, Libyjců. Mezi nimi jsou stovky a tisíce dětí, a svět jakoby to neviděl. Tak trochu pokrytecké mi připadá, když v čele průvodu v Paříži jdou lidé, kteří měli různý podíl na agresi a zabíjení, byť si dávají do titulku tzv. boj proti terorismu a prosazování demokracie. Chceme-li zabránit příchodu tisíců uprchlíku ze zdevastovaných zemí, měli bychom především přestat vojensky operovat v těchto zemích a podporovat různé podivné revoluce, jejichž výsledkem je jen bída, chaos a exodus místního obyvatelstva k nám. Je s podivem, že o stabilizaci v regionu a pomoc uprchlíkům se staráme především my, Evropané, a nikoli ti nejbohatší z bohatých, ropní giganti, jako je Saúdská Arábie, Katar a SAE, a ti nevytváří intenzivní hospodářskou pomoc svým souvěrcům v okolních státech,” uzavřel Foldyna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: bra

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…