Ukrajino, otčino hrdinů, vstup do mého srdce, učí se malí táborníci. Organizuje to proslulý prapor Azov

05.08.2017 21:03

Prázdninové tábory na Ukrajiině nejsou procházkou růžovou zahradou. Místo her se děti učí válčit a běhají po lese s atrapami zbraní. Píše o tom server Reflex.cz s odvoláním na agenturu AP.

Ukrajino, otčino hrdinů, vstup do mého srdce, učí se malí táborníci. Organizuje to proslulý prapor Azov
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Ukrajina

Dvoutýdenní polovojenský program pro děti vypracovali členové dobrovolnického praporu Azov, jenž je znám svým krajně pravicovým směřováním. Zároveň je také proslulý svým válčením na východní frontě. Celkem jej již absolvovalo více než 850 dětí. Cena za tábor činí zhruba 120 dolarů. 

„Ukrajino, svatá otčino hrdinů, vstup do mého srdce,“ je znát na táboře nacionalistcký podtext. Tento popěvek se totiž zpívá při vztyčování ukrajinské vlajky. Děti přitom prý také drží ruce sevřené v pěst. Neonacismus však Azovští odmítají. 

Původní text ZDE.

Azovská jednotka je de facto soukromá armáda, která dle svých slov spoléhá na soukromé finanční dary. Její členové v minulosti čelili mnoha obviněním z porušování lidských práv ve válečné oblasti.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…