Ukrajinská ambasáda poslala stížnost na Okamurova muže. Psanou špatnou češtinou. Nahlédněte

20.03.2017 12:44

Ukrajinské velvyslanectví se ostře ohradilo proti nedávné návštěvě poslance hlásícího se k Okamurově hnutí SPD Jaroslava Holíka na poloostrově Krym, který je už třetím rokem připojený k Rusku.

Ukrajinská ambasáda poslala stížnost na Okamurova muže. Psanou špatnou češtinou. Nahlédněte
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Kyjev, Ukrajina

Velvyslanectví v tiskové zprávě, která byla psána poněkud problematickou češtinou, poukázalo na to, že „žádný civilizovaný stát ve světě neuznal pokus Ruska o anexi ukrajinského Krymu“.

Rusko se podle ukrajinské ambasády stále snaží legitimizovat svůj zločin alespoň u publika vlastních propagačních televizních kanálů. „Proto dopravila kremelská vláda na poloostrov hrstku zahraničních politiků se sníženým prahem politické hygieny, aby se zúčastnili ‚oslavy‘ třetího výročí krádeže Krymu. Je velmi smutné, že mezi nimi se také ocitl pan Jaroslav Holík, poslanec Parlamentu České republiky, země, která z vlastní zkušenosti ví, co znamená okupace a anexe,“ píše se v tiskové zprávě ukrajinské ambasády. Velvyslanectví návštěvu Holíka na Krymu ostře odsuzuje s tím, že proběhla v rozporu s ukrajinskou legislativou.

Anketa

Podporujete Andreje Babiše? (Hlasování od 16.3.2017)

54%
46%
hlasovalo: 42491 lidí

Ambasáda vyzdvihla „důsledný postoj české vlády ohledně neuznání pokusu Ruska o anexi dočasně okupovaného Krymu“. Proto žádá vedení Poslanecké sněmovny „o zhodnocení akcí svého poslance“.

Celý text tiskové zprávy:

Prohlášení Velvyslanectví Ukrajiny v České republice

Zatímco žádný civilizovaný stát ve světě neuznal pokus Ruska o anexi ukrajinského Krymu, ruské okupanti se stále snaží legitimizovat svůj zločin alespoň mezi publikem vlastních propagačních televizních kanálů. Dopravila proto kremlská vláda na poloostrov hrstku zahraničních politiků se sníženým prahem politické hygieny, aby se zúčastnili „oslavy“ třetího výročí krádeže Krymu. Je velmi smutné, že mezi nimi se také ocitl pan Jaroslav Holík, poslanec parlamentu České republiky, země, která z vlastní zkušenosti ví, co znamená okupace a anexe.

Ostře odsuzujeme nepovolenou a uskutečněnou v rozporu s ukrajinskou legislativou návštěvu Jaroslavem Holíkem Autonomní republika Krym.

Velice si vážíme důsledný postoj české vlády ohledně neuznání pokusu Ruska o anexi dočasně okupovaného Krymu. Žádáme proto vedení Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky o zhodnocení akcí svého poslance.

Dobře zdokumentované ruskými sdělovacími prostředky porušení poslancem zákonů Ukrajiny a mezinárodního práva nezůstane bez reakci příslušných ukrajinských právních orgánů.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…