Ukrajinská armáda prý útočí na Slavjansk a Kramatorsk

29.05.2014 11:40

Ve východoukrajinských městech Slavjansk a Kramatorsk začala rozsáhlá ofenziva ukrajinské armády s nasazením dělostřelectva a letectva. Místní média informují o ostřelování palebných pozic povstalců z bojových vrtulníků, ukrajinská armáda údajně útočí na Slavjansk z raketových baterií Grad. Ulicemi obou měst projíždějí vozy záchranné služby. Mobilní síť nefunguje.

Ukrajinská armáda prý útočí na Slavjansk a Kramatorsk
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest na podporu Ukrajiny

Podle zpravodajského serveru Ostrov začala ve Slavjansku a Kramatorsku „rozsáhlá protiteroristická operace". Slavjanskem se podle zpráv na sociálních sítích rozléhají dávky ze samopalů a kulometů. Armáda údajně střílí do obytných čtvrtí, kde se povstalci ukrývají. Zdroje serveru Ostrov tvrdí, že hlavní vzbouřenecké síly Slavjansk opustily.

„Je tu skutečná válka, tak mohutnou palbu jsme od začátku krize ve Slavjansku neslyšeli," píše obyvatel města na twitterovém účtu Svobodnyj Slavjansk. Bojuje se údajně zejména v předměstské obci Semenivka a na hlavním železničním nádraží. Obyvatelé jsou vyzýváni, aby nevycházeli na ulici a aby okna přelepili lepicí páskou.

Ukrajinská armáda bezprostředně po nedělních prezidentských volbách zahájila mohutnou operaci proti povstalcům v Doněcku a v noci na dnešek vojáci zaútočili i na povstalecké pozice v Luhansku. Nově zvolený prezident Petro Porošenko varoval, že „protiteroristická operace" vstupuje do nové fáze, bude účinnější a důraznější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…