Ukrajinské vládě se prý podařilo zcela uzavřít hranici s Ruskem

20.06.2014 14:01

Dosud nejkrvavější incident od začátku konfliktu na Ukrajině si vyžádal na tři stovky obětí. Informoval o tom server Aktuálně.cz s tím, že většinu mrtvých tvoří povstalci, ukrajinská armáda přiznala dvanáct obětí mezi svými vojáky. Proruští separatisté počty mrtvých nekomentovali, přiznali ale, že přišli o značnou část výzbroje.

Ukrajinské vládě se prý podařilo zcela uzavřít hranici s Ruskem
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Nastupující prezident Petro Porošenko děkuje lidu

Server také s odvoláním na slova úřadujícího předsedy parlamentu Oleksandra Turčynova uvedl, že ukrajinská armáda uzavřela hranici s Ruskem ve snaze zamezit přílivu ozbrojenců a zbraní z východu. Server Týden.cz k tomu doplnil, že ukrajinský ministr obrany Mychajlo Koval dnes v kyjevském parlamentu uvedl, že se ukrajinským silám podařilo zcela zablokovat možnost přivážení jakéhokoli vojenského vybavení z Ruské federace.

Rusko si na americké sankce bude stěžovat u Světové obchodní organizace

S odvoláním na ruskou agenturu ITAR-TASS server také informoval o tom, že Rusko si bude u Světové obchodní organizace (WTO) stěžovat na americké sankce. „Spojené státy zavedly sankce proti Rusku, které mají negativní důsledky pro zahraniční obchod," měl uvést ruský premiér Dmitrij Medveděv. Připustil, že Rusko bude mít se stížností nelehkou pozici, protože „USA mají ve Světové obchodní organizaci velkou autoritu".

Ukrajinští vojáci ve Slavjansku usmrtili pětiletého chlapce

Server Týden.cz s odvoláním na ruská média uvedl, že při ostřelování ze strany ukrajinských sil zahynuli ve Slavjansku nejméně tři civilisté, mezi nimi pětiletý chlapec.

Server též připomněl, že dnes se v Moskvě na smutečním obřadu loučí s korespondentem ruské státní televize Vjesti, Igorem Korněljukem. Ten zahynul společně se svým kolegou zvukařem Antonem Vološinem v oblastech bojů mezi proruskými separatisty a ukrajinskými vládními silami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…