Ukrajinský exprezident Janukovyč má vystaráno. Putin mu udělil ruské občanství

03.10.2014 12:04

Bývalý ukrajinský prezident Viktor Janukovyč a další dva někdejší přední politici Ukrajiny obdrželi od Vladimira Putina ruské státní občanství. Na svém facebookovém profilu o tom informoval poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Geraščenko.

Ukrajinský exprezident Janukovyč má vystaráno. Putin mu udělil ruské občanství
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Hledaný Viktor Janukovič na nádraží v Tarnopolu

Geraščenko, jehož citovaly deník Ukrajinská pravda a český server Echo24.cz, tvrdí, že bývalý prezident Ukrajiny Viktor Janukovyč , bývalý generální prokurátor Viktor Pšonska a Mykola Azarov, ukrajinský expremiér a předseda Janukovyčovy Strany regionů získali společně se svými rodinnými příslušníky státní občanství Ruské federace. Údajně jim ho udělil dekretem ruský prezident Vladimir Putin. 

„Tento krok představuje odměnu za věrné služby, které vedly ke zhroucení národní bezpečnosti, obrany, práva a pořádku i ekonomiky Ukrajiny,“ píše Geraščenko s tím, že všechny tři muže, kteří jsou od února na útěku, považuje za zrádce Ukrajiny.

Na Facebooku dává k dobru, že ruská ústava nepřiznává občanství každému. Výjimku tvoří údajně například vrazi a fanatici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…