Ukrajinský poslanec přiznal: Žádné důkazy, že by u nás bojovali Rusové, nemáme

06.08.2016 14:49

Všichni mluví o tom, že na Ukrajině působí ruští vojáci, ale důkazy k tomu nejsou, slehla se po nich zem. Pokud jsou, pak je předložte světu! Tato ostrá slova přednesl v rozhovoru pro ukrajinský televizní kanál 112.ua poslanec Ukrajiny Jevgenij Murajev. Sám prý asi před měsícem žádal o to, aby do podobných důkazů směl nahlédnout, ale zatím se mu nedostalo odpovědi.

Ukrajinský poslanec přiznal: Žádné důkazy, že by u nás bojovali Rusové, nemáme
Foto: pixabay.com
Popisek: Socha archanděla Michaela na kyjevském Maidanu

„Slyšel jsem o milionech důkazů. Tak je ukažte světu!“ apeloval poslanec ukrajinského parlamentu Jevgenij Murajev na nejvyšší představitele státu v rozhovoru pro kanál 112.ua, když moderátorka naznačila, že by v Donbasu mohli operovat ruští vojáci. „Asi před měsícem jsem jako poslanec položil písemný dotaz, které jednotky pravidelné ruské armády operují na Ukrajině, a dosud jsem nedostal odpověď, ačkoli na ni mám podle zákona jako poslanec právo,“ upozornil. Když všichni vědí, že na Ukrajině operují ruští vojáci, nechť důkazy předloží světu, opakoval.

Pokud neexistují důkazy, pak podle poslance nejde o nic jiného, než o nepodložené obvinění Kyjeva vůči Moskvě. Vyjádření poslance v ruštině přinesl server eadaily.com. Tentýž server popisuje aktuální situaci na Ukrajině jako boj kyjevské vlády proti dvěma regionům na jihovýchodě země, které nesouhlasily s protesty na Majdanu a následným politickým vývojem v hlavním městě země.

Celý text najdete zde

Ruská strana znovu a znovu popírá, že by byla jednou z bojujících stran v konfliktu.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…