Tohle je ruská invaze na Ukrajinu, říká Porošenko

28.08.2014 12:29

Ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes oznámil, že kvůli „vpádu ruských vojsk na Ukrajinu" zrušil návštěvu Turecka. Zároveň svolal mimořádné zasedání Rady národní bezpečnosti a obrany, která má reagovat na zhoršení vojenské situace na jihu východoukrajinské Doněcké oblasti. Vyzval také k uspořádání mimořádného summitu EU.

Tohle je ruská invaze na Ukrajinu, říká Porošenko
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Nastupující prezident Petro Porošenko děkuje lidu

„Rozhodl jsem se zrušit pracovní návštěvu Turecka v souvislosti s prudkým zhoršením situace v Doněcké oblasti, zejména v Amvrosiivce a Starobeševu, protože došlo k vpádu ruských vojsk na Ukrajinu," citovala Porošenka agentura Unian. „Prezidentovo místo je dnes v Kyjevě," zdůraznil šéf státu. Ohlásil také, že na dnešek svolává bezpečnostní radu, aby rozhodla o dalším postupu.

Stejně jako již avizoval premiér Arsenij Jaceňuk, i Porošenko ohlásil, že Ukrajina žádá o naléhavé zasedání Rady bezpečnosti OSN. „Svět musí zhodnotit prudké vyhrocení situace na Ukrajině," řekl a dodal, že Kyjev také požádá evropské partnery, aby svolali mimořádný summit Evropské unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…