Ukrajinský prezident varoval před rostoucím počtem ruských vojáků v zemi. Už zase

13.07.2015 20:41

Ukrajinský prezident Petro Porošenko v rozhovoru pro televizi TSN varoval před rostoucím počtem ruských vojáků na ukrajinských hranicích nebo už přímo v jeho vlasti. Stalo se tak už poněkolikáté. Ruská invaze, o které v minulosti prezident hovořil, se ale zatím nekoná. To k tomu v češtině dodává server První zprávy.

Ukrajinský prezident varoval před rostoucím počtem ruských vojáků v zemi. Už zase
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

„Poblíž hranic Ukrajiny je rozmístěn rekordní počet ruských vojáků. Tato informace pochází nejen od naší zpravodajské služby a je potvrzen po linii NATO, Spojenými státy i zeměmi EU,“ uvedl ukrajinský prezident.

Ukrajinská armáda je ale podle jeho slov silná a schopná odrazit případnou ruskou agresi, ale musí se neustále zdokonalovat. Před ruskou agresí varoval od svého nástupu do úřadu opakovaně, ale zatím se nekoná. Pružně také navyšuje odhady počtů ruských vojaků, kteří svého západní souseda mohou ohrozit. Dříve mluvíval o devíti tisících vojáků, dnes už zmiňuje na dvě stě tisíc vojáků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…