Ukrajinským radikálům už se nezavděčí ani BBC a Hlas Ameriky. Prý pracují proti Ukrajině

10.07.2015 21:20

Server Prvnízprávy.cz přinesl zprávu, podle níž hackeři skupiny KyberBerkut publikovali další várku materiálů, které údajně prokazují, že hlavními nepřáteli ukrajinského ministerstva informační politiky jsou novináři.

Ukrajinským radikálům už se nezavděčí ani BBC a Hlas Ameriky. Prý pracují proti Ukrajině
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Ukrajina

„Námi dnes publikované dokumenty ukazují přístupy MISP ke svobodě projevu,“ citoval portál vesti.ru webové stránky skupiny KyberBerkut. Podle portálu skupina nahlásila, že na pevném disku počítače ministerstva našli pokyny pro ukrajinské strážce zákona k identifikaci novinářů zapojených do údajných antiukrajinských informačních aktivit.

„Dokument udivuje pečlivostí nastudovaného problému,“ uvedli prý na svých stránkách hackeři, kteří upozornili na to, že prý nyní přítomnost notebooku, paměťové karty, kamery a dalších zařízení v zavazadle může sloužit jako základ pro odepření vstupu na území Ukrajiny. „A všimněte si, není to jen o ruských, ale i o celkově zahraničních novinářích,“ podotýkají hackeři.

Hackeři ale prý také získali dokument, údajně vypracovaný ukrajinskou tajnou službou SBU, který vypovídá o seznamu dopisovatelů, jimž je zakázána akreditace na Ukrajině. Ve svém dopise prý Taťána Popova, náměstkyně ministra informační politiky, zdůrazňuje, že seznam není k tisku a nesmí se zveřejnit.

Celý zprávu o dokumentu si můžete přečíst ZDE

Poté, co ale KyberBerkut dokument získali, prý Taťána konstatovala, že to SBU trochu přehnala. Podle portálu vesti.ru je ale největší perličkou, že jsou kromě ruských „propagandistických“ médií na seznamu i liberální Kommersant, RBC, Vedomosti a západní mediální obři – BBC Russian Service a Hlas Ameriky.

MIPU podle hackerů aktivně podporuje pseudomédia, za nimiž se tyčí ukrajinské bezpečnostní služby. Mezi ně prý patří například projekt InformNapalm, tvářící se jako iniciativa zdola, ale ve skutečnosti prý projekt několika lidí z ukrajinského ministerstva obrany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jzd

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…