Ulčák půjčoval Hušákovi desítky milionů, třeba na dům na Menorce

03.07.2013 17:10

Podnikatel Martin Ulčák půjčoval někdejšímu příteli a bývalému šéfovi Sazky Aleši Hušákovi desítky milionů korun. Hušákovi půjčil například 30 milionů na koupi domu na ostrově Menorca. Ulčák to dnes řekl před pražským městským soudem, který projednává Hušákovu žalobu na Ulčáka a podnikatele Marka Dospivu kvůli zaplacení směnky na 50 milionů.

Ulčák půjčoval Hušákovi desítky milionů, třeba na dům na Menorce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

"Řekl mi, že potřebuje 30 milionů na nemovitost na Menorce. Sešli jsme se na pět minut a já mu to odsouhlasil," uvedl dnes Ulčák. Smlouvu prý při obdobných půjčkách nesepisovali, bývalý ředitel loterijní společnosti peníze vždy vrátil. "Pan Hušák v té době požíval mé plné důvěry," prohlásil. Dodal, že se spolu již téměř dva roky nebaví. Dlouholetí známí se přitom rozkmotřili v době, kdy Sazka mířila do konkurzu.

Hušákovy majetkové poměry

Směnku na 50 milionů uplatnil Hušák vůči lobbistovi Ulčákovi v březnu tohoto roku. Soud proto vydal směnečný platební rozkaz, proti kterému se ohradil jak Ulčák, tak i Dospiva, který na směnce figuruje jako ručitel. Podle Ulčáka směnka sloužila pouze k případnému odkoupení nemovitostí na Menorce, které Hušák vlastnil, v případě, že by se dostal do finančních problémů.

Hušák v době, kdy hrozila Sazce insolvence, podle Ulčáka přemýšlel o svých budoucích majetkových poměrech. "Neformálně jsme se bavili, co by mohlo být předmětem jeho zajištění," prohlásil dnes podnikatel. Proto mu prý pro případ finanční tísně nabídl odkoupení nemovitosti na Menorce s tím, že si ji bude moci v budoucnu koupit zpět.

Pokus o podvod

Dohodnout se na tom měli ústně začátkem května 2011, nabídka byla údajně omezená tříměsíční lhůtou. "Obsah schůzky byl jiný. Během ní se nemluvilo o nemovitosti, ale pouze o věcech spojených se Sazkou," reagoval dnes Hušákův právník Andrej Vacík. Na co konkrétně byla směnka určená, ale odmítl blíže specifikovat.

Podle právničky Ulčáka Hany Heroldové se ale Hušák pokusil na jejím klientovi o podvod. Obdobný názor dnes vyjádřil i právník Dospivy. Prý kvůli tomu padlo i trestní oznámení.

O tom, zda soud směnečný rozkaz zruší nebo ponechá v platnosti, se rozhodne za týden.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…