Umělec Jan Kraus se vysmál pátrání po amnestii: Mistrovství republiky ve lhaní

08.05.2013 15:46

Z autorství amnestie se v posledních dnech stala velká kauza. Moderátoru Janu Krausovi samotné pátrání po autorovi přišlo od začátku nesmyslné. Odpovědný je jedině Václav Klaus. Z pátrání se ale nakonec stalo „malé mistrovství republiky ve lhaní“.

Umělec Jan Kraus se vysmál pátrání po amnestii: Mistrovství republiky ve lhaní
Foto: Redakce
Popisek: První číslo časopisu Kraus

Kraus na portálu Krausmagazín navrhuje, aby se udělala analýza, kdo patří mezi nejdůležitější amnestované.

Akt amnestie mohl být motivován efektním zpeněžením

„To není tak těžké - kromě výše trestu, případně množství ukradených miliard či stamilionů - stačí hledat tzv. mezi "vlivnými". A následně samozřejmě mezi přáteli přátel atd. Lze totiž předpokládat, že akt amnestie nebyl jen přátelským gestem exprezidenta bratrstvu zlodějské pracky - ale že mohl být motivován efektním zpeněžením,“ myslí si Kraus.

Podle známého moderátora a zakladatele Nadačního fondu proti korupci je pravděpodobné, že amnestii motivovala právě finanční částka a ne jen pohnutky exprezidenta Klause. Účet za takovou službu mohl být vyrovnán v rámci akcií na doručitele či mnoha jinými způsoby, které jsou v Česku běžné.

Nagyová si v tašce nosí svoje poslední odměny

Současného prezidenta Miloše Zemana Kraus pochválil za trefné vyjádření o současné české společnosti, která se potýká se ztrátou důstojnosti. Na druhé straně se Krausovi nelíbí, že Zeman dává přednost příslušnosti k rodu před kvalifikací, jak je tomu u bývalé první dámy Livie Klausové, kterou chce odeslat na Slovensko. To pocity nedůstojnosti u občanů jen posiluje.

Kraus si také nakonec rýpl do premiéra Petra Nečase a jeho spolupracovnice Jany Nagyové. Ta podle Krause nosí ve své tašce „nejen svoje poslední odměny, ale i vládní agendu, a dokonce i koncept společné budoucnosti s Péťou“.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…