Umělec Jiří Mádl: Dneska lidé na Facebook píší věci, které by si dříve netroufli říci ani po pěti pivech

22.04.2019 16:49

Moderátorka Barbora Tachecí si do Českého rozhlasu pozvala režiséra, scenáristu a herce Jiřího Mádla. V čase Velikonoc na sebe posluchačům prozradil, že je věřící. Věnoval se i politickým tématům. Za poslední roky se prý rozčiloval nad celou řadou věcí na politické scéně. Vůbec nejvíc mu prý vadí, jak lidé stále víc ignorují fakta.

Umělec Jiří Mádl: Dneska lidé na Facebook píší věci, které by si dříve netroufli říci ani po pěti pivech
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Jiří Mádl

„Já jsem věřící. Vyrůstal jsem v křesťanským prostředí, ať už mezi katolíkama nebo evangelíkama a nějak mě to určitě ovlivnilo,“ prozradil na sebe posluchačům, i když si je prý vědom toho, že v těchto otázkách musí člověk v naší většinově ateistické společnosti dobře volit slova.

Zdůraznil, že každý člověk má svobodnou vůli a když někdo ze své svobodné vůle páchá zvěrstva, nelze z toho vinit Boha, musíme zkrátka jít dál, nemá prý příliš smysl klást si otázku, jak to mohl Bůh dopustit. Zvěrstva nedopustil Bůh, ale svobodně uvažující člověk.

Stranou jeho pozornosti nezůstala ani česká politická scéna. Za poslední dobu byl pobouřen celou řadou věcí.  „Co je takovej asi nejsilnější můj dojem, co všechno vlastně lidem může projít a jak strašně málo síly už mají fakta. Jak strašně málo někteří lidé poslouchají,“ kroutil hlavou.

Nechápe, jak mohou lidé hrdě na sociálních sítích vyslovovat názory, které by dřív nevyslovili ani ve 3 ráno po pěti pivech. „To je pro mě vždycky docela děsivý,“ prozradil. 

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…