Umělec: Zeman je zlý člověk, rozesírá lidi. Patří do kanálu

29.05.2017 14:30

Velmi negativně se vyjádřil režisér David Drábek o prezidentu Miloši Zemanovi. Podle něj je zlý člověk, jenž žije z negativní energie. Řekl to v rozhovoru s Martinem Veselovským pro DVtv.cz.

Umělec: Zeman je zlý člověk, rozesírá lidi. Patří do kanálu
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

Drábek v minulosti řekl, že Češi jsou pakáž. „Od té doby jsem zmoudřel. Dnes už bych to takhle nenazval. V tuhle chvíli je daleko podstatnější hledat to, co lidi sbližuje, sjednocuje,“ řekl úvodem. Následně se zmínil i o tom, proč se zúčastnil před několika dny demonstrací proti prezidentu Miloši Zemanovi a ministru financí Andreji Babišovi (ANO). 

„Jedním z úkolů satirika je, aby podrýpl, aby vzbudil ty vášně,“ podotkl Drábek. „To na tom náměstí, co jsem akcentoval, je to, že jsme se dali vmanipulovat a neunesli tou rozpolcenost, těmi dvěma tábory, co proti sobě mají útočit. Na jedné straně nějací kavárníci, pravdoláskaři. Já jsem sám havloidní dement, jsem se dozvěděl. Na druhou stranu jsou ti Zemanovi lidé, Babišové, co to tu chtějí ochránit,“ míní.

Následně velmi zkritizoval slova prezidenta Miloše Zemana ohledně toho, že by bylo třeba snížit počet novinářů. „Za to by Japonci vyskákali z oken,“ řekl. Stejně jako nahrávky, které na Babiše vylezly. „Ať je jakýkoliv dýdžej smíchal, je to hrozně truchlivé, že ti lidé a politici nenesou důsledky. To je vlastně důkaz, že na tom nejsme dobře. To všechno je ostuda, že by měli chodit kanály,“ řekl. „Tam byste pak měl potkat toho Zemana.“

„Já si myslím, že Zeman je zlý člověk. A to mi přijde to podstatné. Žije z negativní energie. Je mu dobře v tom, že lidi rozesírá, rozeštvává. Státník by však měl sjednocovat,“ řekl.

Celé video ZDE

Následně se vyjádřil i k nadcházejícím prezidentským volbám, kdy mu jako velmi zajímavý kandidát přijde akademický vědec Jiří Drahoš. Zmínil však i textaře Michala Horáčka. Závěrem se pak vyjádřil k Evropské unii. „Je to fantastické vyústění tyranské historie. Nakonec jsme se dopracovali k takto mohutnému bloku,“ řekl Drábek s tím, že ale samozřejmě souhlasí s nutností reformovat Evropskou unii.

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …