Unipetrol se hájí: Při výbuchu v Litvínově jsme nic nezanedbali, vše bylo v souladu s předpisy

23.08.2015 18:29

Společnost Unipetrol důrazně odmítá, že by poskytovala příliš málo informací během havárie 13. srpna tohoto roku, kdy došlo k výbuchu v litvínovském závodě. Ačkoli si starostové okolních měst a o obcí stěžovali, že pořádně netušili, co se děje, tiskový mluvčí litvínovské chemičky tvrdí, že poskytovali informace v souladu s předpisy. Firma prý nic nezanedbala ani v oblasti investic do rozvoje a ochrany podniku.

Unipetrol se hájí: Při výbuchu v Litvínově jsme nic nezanedbali, vše bylo v souladu s předpisy
Foto: red
Popisek: Unipetrol

„Ohledně způsobu informování v době mimořádné situace má naše společnost jasně nastavená pravidla a podle nich také neodkladně postupovala. Primárně jde o okamžité předání informace složkám Integrovaného záchranného systému (IZS), který je pak dále distribuuje v rámci svých postupů. Složky IZS pak byly zodpovědné i za úspěšné zvládnutí mimořádné situace a řízení vlastního zásahu (likvidace požáru) v prostorách Chemparku a jeho bezprostředním okolí,“ konstatoval pro server Deník.cz mluvčí litvínovské chemičky Mikuláš Duda.

Důrazně také odmítá, že by společnost v minulosti zanedbala jakékoli investice do modernizace firmy či zajištění maximální bezpečnosti pracovníků. Pokud o tom mají zaměstnanci pochybnosti, mohu se zeptat členů odborů, protože někteří z odborářů jsou součástí interního vyšetřovacího týmu, který nehodu také prověřuje.

Za posledních osm let prý Unipetrol investoval do modernizace provozů 22 milionů korun. Mezi lety 2013 až 2017 jsou v plánu další investice v hodnotě 19 miliard korun. Každé čtyři roky probíhají také odstávky, při nichž jsou provozy důkladně prověřovány. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…