Univerzitě Jana Amose Komenského prý hrozí úplné zavření

06.02.2015 13:25

Studijní program Speciální pedagogika Univerzity Jana Amose Komenského bude pravděpodobně uzavřen. Vzhledem k závažným nedostatkům, které zjistila Akreditační komise, je možné, že univerzitu zavře úplně. Informovala o tom Česká televize.

Univerzitě Jana Amose Komenského prý hrozí úplné zavření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti

Hlavním důvodem pro zrušení akreditace magisterského studijního oboru Speciální pedagogika je, že příliš mnoho studentů učí velmi málo pedagogů. Problémy má škola s tímto nedostatkem již od roku 2010.

"My jsme vždy upozornili, že je tam problém a navrhli omezení akreditace, oni ten problém vyřešili, ale brzy se znovu objevil," popsala problém školy Vladimíra Dvořáková. "To je velmi dlouhý proces," dodala Dvořáková s tím, že škola neskončí dřív než za rok.

Vysoká škola Jana Amose Komenského, která je největší soukromou vysokou školou v ČR, ale svá pochybení odmítá. Komise pracuje podle jejího vyjádření s nepravdivými argumenty, a tak se hodlá bránit. UJAK vznikla v roce 2001 jako Vysoká škola Jana Amose Komenského. Stabilně na ní studovalo 10 tisíc studentů, nyní se jejich počet snížil na 5,5 tisíce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…