Únosy, násilí a teroristické útoky pokračují. Ministr Zaorálek důrazně varuje před cestami do jedné země

06.05.2016 18:23

Na celém území Pákistánu trvá vysoký stupeň hrozby teroristických útoků, únosů a sektářského násilí, varovalo dnes české ministerstvo zahraničí. Úřad zveřejnil upozornění před cestami do Pákistánu na svých webových stránkách. Podle mluvčí ministerstva Ireny Valentové není varování navázáno na konkrétní událost, vychází z aktuálních informací o situaci v zemi.

Únosy, násilí a teroristické útoky pokračují. Ministr Zaorálek důrazně varuje před cestami do jedné země
Foto: wikipedia
Popisek: Pákistánská vlajka

„MZV ČR registruje v Pákistánu zvýšené riziko teroristických útoků a útoků proti cizincům. Doporučujeme maximální obezřetnost při pohybu po městech a vyhnutí se jakýmkoliv shromážděním většího počtu osob,“ píše se v oznámení. Informuje o něm ČTK. Největší nebezpečí hrozí například v nákupních centrech nebo na tržištích. Bezpečnostní složky varují také před pohybem v parcích, na univerzitách, v mezinárodních hotelech, restauracích, na letištích nebo okolí diplomatických sídel.

Ministerstvo doporučuje před cestou do Pákistánu sledovat dostupná média, seznámit se s aktuální bezpečnostní situací v jednotlivých oblastech a registrovat se v dobrovolné databázi DROZD.

V řadě oblastí Pákistánu pokračují operace pákistánské armády, a očekávají se tudíž odvetné útoky ozbrojenců. Nebezpečné jsou zejména Severní Vazíristán a Federálně spravovaná kmenová území (FATA) při hranicích s Afghánistánem. Ohrožena jsou také větší města jako Karáčí nebo Láhaur, kde teroristé zaútočili na konci března. Útočník, který se odpálil v parku, zabil nejméně 70 lidí, dalších 340 bylo zraněno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…