Úplatky na Mostecku bral exposlanec za ČSSD Aubrecht

29.07.2013 21:10

Obviněným z braní úplatků v souvislosti s rozšířením průmyslové zóny Joseph na Mostecku je bývalý poslanec ČSSD Vlastimil Aubrecht. Uvedla to v pondělí Česká televize (ČT). Šedesátiletého Aubrechta detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) podezírají, že několik milionů dostal v roce 2006. Tehdy působil jako poslanec a vládní zmocněnec. Proces rozšíření zóny údajně účelově ovlivnil.

Úplatky na Mostecku bral exposlanec za ČSSD Aubrecht
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Rozvojová zóna Joseph v Mostě

Policisté Aubrechta podezírali už od května. Důkazy, které mohly vést k obvinění, získali díky razii na mosteckém magistrátu 15. července. "Byl obviněn z trestného činu přijímání úplatku," řekl televizi šéf ÚOOZ Robert Šlachta.

Aubrecht dostal úplatek během rozšiřování průmyslové zóny

Aubrecht byl ve vysoké politice od roku 1998, poslancem byl 12 let. Za vlády sociálních demokratů byl zmocněncem pro severozápadní Čechy. Úplatek měl inkasovat během rozšiřování průmyslové zóny, uvedla ČT.

Město zónu Joseph vybudovalo v roce 2001. Proti výstavbě bojovali ekologové, kterým kromě emisí vadilo i znehodnocení jedné z nejkvalitnějších zemědělských půd. Zóna stála veřejné rozpočty nakonec kolem 700 milionů korun, přibližně třetinu dalo město a dvě třetiny stát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…