Úplná píčovina. VIDEO o hanobení prezidenta, které boří internet

18.11.2016 18:37

Ironicky a s nadsázkou se k návrhu 60 poslanců KSČM, ČSSD, ANO a Úsvitu ohledně paragrafu o hanobení prezidenta republiky postavili v redakci Seznam Zprávy. „U nás je zábava, i když se nenatáčí. Teda... U nás se vlastně natáčí pořád. Občas se tu ale dějou věci,“ píše se na Facebooku redakce.

Úplná píčovina. VIDEO o hanobení prezidenta, které boří internet
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Komentátor Hospodářských novin v pořadu ČT Hyde park

Zpovídaným hostem před kamerou byl tentokrát Jindřich Šídlo, který seznámil s novým paragrafem: „Kdo veřejně hanobí prezidenta republiky, ruší výkon jeho pravomocí, a snižuje tak jeho vážnost, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo propadnutím věci,“ uvedl. „Co je tohle za pí*ovinu?“ ptá se moderátor. 

„To je návrh 60 poslanců KSČM, ČSSD, ANO a Úsvitu, kterým, slovy prezidenta republiky Miloše Zemana, chtějí znovu zkurvit trestní zákon a po dvaceti letech do něj vrátit paragraf o hanobení prezidenta republiky. Jak říkáš, je to úplná pí*ovina, kterou mohla vymyslet jen parta * * *,“ nebere si servítky Šídlo. 
 
A dodává, že tento paragraf zůstával v českém právu ještě dlouho poté, co komunisté odtáhli do p*dele. „Ještě v roce 1993 řekl disident Petr Cibulka při soudním sporu s Václavem Havlem slavná slova: Vašku, seš prase, seš hovado, za která byl trestně stíhán. Právě za hanobení prezidenta republiky. Havel jeho stíhání ovšem zastavil abolicí a o několik let později byl ten paragraf z českého trestního řádu úplně vypuštěn. Konkrétně od 1. 1. 1998,“ zmínil a podotkl, že moderátor zcela jistě zná řadu takovýchto hovadin i ze zahraničí.
 
 
„Ale ovšem, v samotném Německu jsem podobných hovadin zažil řadu, například případ ženy, kterým se zabývala i policie, poté, co v její obci byli ubytováni uprchlíci a ona oslovila kancléřku Merkelovou, a teď cituji: Blbá, zku*vená... Ukaž svůj odpornej ksift. A na závěr, což je nejhorší: Vlastizrádkyně. Jaká slova podle tebe teď můžou člověku vynést kriminál?“ optal se moderátor. „Martine, upřímně, o tom víme ještě úplné ho*no,“ zareagoval Šídlo.
 
Následně zaznívají slova z úst prezidenta Miloše Zemana, která pronesl v minulosti. „Kunda sem, kunda tam.“ Podle Šídla by však při pronesení těchto slov záleželo na výslovnosti i na tom, kdo by ta slova pronesl. Hlupák je však prý na hraně.
 
A co usvědčený lhář? „Tady už si zahráváme a doufám, že ta slova nebudou nakonec použita,“ sdělil Šídlo. „Opilec?“ ptá se moderátor. 
 
„Už toho prosím nech,“ zareagoval Šídlo.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…