Úplně blbý článek. Jak za mého mládí! naštval se publicista a emigrant Haas nad Respektem, brojícím proti příchylnosti ke Kremlu

01.10.2014 13:21

Novinář týdeníku Respekt Jaroslav Spurný zveřejnil na internetové verzi své alma mater článek, ve kterém se vrací k mnohými kritizovanému projevu prezidenta Zemana na rhodském Dialogu civilizací. Příklonem ke Kremlu se podle něj Zeman velmi podobá svému předchůdci – Václavu Klausovi. S jeho závěry pranic nesouhlasí publicista žijící v zahraničí Tomáš Haas.

Úplně blbý článek. Jak za mého mládí! naštval se publicista a emigrant Haas nad Respektem, brojícím proti příchylnosti ke Kremlu
Foto: MK
Popisek: Tomáš Haas

Miloše Zemana a Václava Klause spojuje podle názoru Spurného mnohé. Touha po moci, arogance, neschopnost debatovat a také prohlášení, kterými podporují vliv Kremlu. Vůbec prý přitom neberou ohled na to, že ruský vliv může drtivě dopadnout i na Česko.

Naposledy se podle novináře Respektu projevilo pochlebování Kremlu v podání vrcholných českých představitelů účastí Zemana na konferenci Dialog civilizací, kterou prý evidentně spoluorganizovaly ruské tajné služby. Český prezident v projevu v ruštině vyzval ke zrušení sankcí, jelikož je považuje za zbytečné a kontraproduktivní. Civilizované státy by podle něj měly vést mezi sebou dialog.

Celý komentář Spurného k přečtení ZDE.

Prezidentova slova vyvolala v Česku velký ohlas, který podle Spurného rychle opadá a je otázkou času, kdy Zemanova slova zapadnou úplně. Češi prý totiž všechny řeči o tom, jak je Zeman řízen z Moskvy, nebo jak jí podléhá kvůli zájmům svých spolupracovníků, neberou moc vážně.

„Protože příchylnost k Rusku a nedůvěra k demokracii jsou v Česku velmi hluboké. Jsou chronickým zánětem… Kreml je nemoc, kterou chronicky trpíme od poloviny minulého století; a proto je to nemoc vážná, navíc špatně léčená,“ míní Spurný.

Blbý článek kdysi schopného novináře

Článek novináře Respektu se dostal k publicistovi Tomáši Haasovi, exporadci Václava Klause a Mirka Topolánka, dlouhodobě žijícímu od roku 1968 v Kanadě a USA. Komentář, který k němu zveřejnil na sociální síti Facebook, si Spurný za rámeček rozhodně nedá.  

„Další úplně blbý článek kdysi schopného novináře, který si neumí vysvětlit kritiku kyjevského neonacismu a jeho `bezvýhradnou podporu` Evropskou unií, NATO a naší celou politickou scénou jinak než příchylností ke Kremlu,” peprně okomentoval Haas počin Spurného.

Co přesně napsal Tomáš Haas na Facebook:

Další úplně blbý článek kdysi schopného novináře, který si neumí vysvětlit kritiku kyjevského neonacismu a jeho bezvýhradnou podporu" Evropskou unií, NATO a naší celou politickou scénou jinak než příchylností ke Kremlu

Já obdivuji tu názorovou jednotu politických stran a našeho tisku.

Nic takového v naší politice nebylo od dob Národní fronty a Úřadu pro tisk a informace, či jak se ta instituce jmenovala..

Já jsem většinu té doby prožil daleko na západ od Prahy, nezažil jsem to od svého mládí, a tak bych měl poděkovat stranám Národní fronty a angažovaným pracovníkům sdělovacích prostředků, které jako převodová páka strany přenášejí stranickou linii mezi pracující masy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…