Upovídaná ČSSD a udivení Babišovi lidé. Tak prý zatím funguje vláda

04.03.2014 7:38

Tak odlišní lidé, jací nyní zasedají ve vládě, spolu nevydrží. Dnešní MF Dnes zveřejnila názor experta na řízení krizových situací. Ten se domnívá, že vláda nevydrží až do konce svého mandátu. Na jedné straně se sešli v Sobotkově kabinetu upovídaní straníci z ČSSD a na druhé straně manažeři, kteří jsou na slovo skoupí, ale chtěli by rozhodovat.

Upovídaná ČSSD a udivení Babišovi lidé. Tak prý zatím funguje vláda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Společnou řeč nyní hledají ostřílení manažeři velkých firem spolu s politickými matadory z tradičních stran. MF Dnes však zdůrazňuje, že se jedná o dva různé světy, které se navzájem hůře chápou.

Manažeři, jako třeba šéf ANO Andrej Babiš, prý mluví stručně a k věcem, které je zajímají. Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) na adresu Babiše například uvedl. „Třeba Babiš umí v deseti větách říct všechno podstatné, z materiálů, které máme na vládu připravené, vytáhnout to nejpodstatnější,“ oceňuje ministra financí bývalý šéf Lovochemie.

Opakem je předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD), který jak známo chodí na stranické schůze už od revoluce. Ten je prý znám svým uměním mluvit a přitom toho moc nesdělit. „Zejména na sociálních demokratech je vidět, že mají za sebou opravdu hodně schůzí,“ cituje MF Dnes jednoho z Babišových lidí.

Další ze členů kabinetu říká, že manažeři z ANO většinou nechápou rozdělení pravomocí. „Právě tomu se nejčastěji diví – proč to nemohou zařídit, když tomu rozumí.“ Manažeři si prý těžko zvykají na to, že to, co jim prošlo ve firmě, při řízení resortu neprojde.

Tak rozdílní lidé spolu nevydrží

Deník MF Dnes oslovil sociologa Jaroslava Sýkoru, který se zabývá řízením krizových situací. Co soudí o tak nesourodém kabinetu? Může vydržet do konce? „Nemyslím si to. A to hned ze dvou důvodů. Zaprvé proto, že jedna část chce stát řídit jako firmu, ale to prostě nejde. Zadruhé proto, že každý z politiků má na všechno jiný názor. A hledat kompromis je složité. Když už se shodnou politici, bude nesmírně těžké, aby se shodli i s lidmi z firem. Myslím si, že spolu takto odlišní lidé nemohou vydržet,“ zní názor odborníka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…