Uprchlí uprchlíci: Němci nám je vrátí zpět

04.07.2016 14:22

Skupinu 25 Iráčanů, kteří odešli v dubnu z Česka do Německa, vrátí spolková republika do ČR. ČTK o tom dnes informoval správní soud v Drážďanech. Německé úřady chtěly Iráčany vrátit do České republiky už dříve, ti se ale rozhodnutí snažili zvrátit. Drážďanský soud jim však nevyhověl, a jejich návratu do Česka tak už nic nebrání. Zatím ale není jasné, kdy se uskuteční.

Uprchlí uprchlíci: Němci nám je vrátí zpět
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlické tábory kolem iráckého města Dahúk

Soud v rozhodnutí z 23. června, o němž byli v mezidobí Iráčané informováni, stanovil, že za azylové řízení je ve vztahu ke skupině zodpovědná výhradně Česká republika, která Iráčanům udělila víza.

Uprchlíky z Iráku letos do Česka v rámci zvláštního programu přivezl Nadační fond Generace 21. Na začátku dubna se ale 25 z nich vydalo do Německa, kde je policisté několik kilometrů za českými hranicemi zadrželi. Od té doby německé úřady a posléze i soud, řešily jejich další osud.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …