To je síla. Až padesát mrtvol se prý našlo v autě, které má logo firmy Andreje Babiše. Agrofert: To auto jsme prodali

27.08.2015 14:02

V Rakousku dnes našli kamion, ve kterém bylo až 50 mrtvých lidí. Dodávka původně sloužila na rozvoz jídla. Místní noviny, které jako první o události informovaly, tvrdí, že se pravděpodobně jedná o uprchlíky. Informuje The Independent.

To je síla. Až padesát mrtvol se prý našlo v autě, které má logo firmy Andreje Babiše. Agrofert: To auto jsme prodali
Foto: rep
Popisek: Rakouská vlajka

Kolem padesáti mrtvých se našlo v nákladním prostoru jediného kamionu. Podle prvních informací se pravděpodobně jednalo o uprchlíky, kteří se zřejmě udusili. Mrtví podle všeho byli již nějakou dobu. V současnosti probíhá velké policejní vyšetřování s cílem najít řidiče.

Kamion stál na dálnici A4, nedaleko města Parndorf. V ten samý den, o pár hodin dříve, se policii podařilo zastavit tři jiné podezřelé dodávky, z nichž jedna z nich převážela celkem 34 uprchlíků z toho 10 dětí.

Mluvčí rakouského ministerstva vnitra potvrdil nález přívěsu, nebyl však schopen potvrdit přesný počet obětí. „Bohužel je uvnitř mnoho mrtvých lidí,“ řekl jen.

Celý text zde

Ministryně vnitra Johanna Mikl-Leitnerová se o nálezu zmínila na dnešní tiskové konferenci v Eisenstadtu. Mluvila o „odsouzeníhodných metodách“ pašeráků, kteří podle ní patří za mříže. „Dnešek je černý den,“ řekla.

Celá událost se stala jen den poté, co sousední Maďarsko nahlásilo rekordní počet pokusů o nelegální překročení hranic. Celkem 3241. Maďarsko je přitom velmi blízko dokončení svého plotu na hranicích se Srbskem, čímž v současnosti vyvolává mezi uprchlíky snahy dostat se do schengenského prostoru o to rychleji.

Dle tvrzení serveru Novinky.cz auto, ve kterém byla těla nalezena, má logo firmy Hyza, která patří do skupiny Agrofert našeho ministra financí Andreje Babiše. Mluvčí holdingu Agrofert Karel Hanzelka sdělil, že s největší pravděpodobností jde o vůz, který firma prodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…