Uprchlíci: Poslanec od Babiše chce hnát Sobotku před soud

27.07.2016 13:51

Poslanec za hnutí ANO Andreje Babiše Zdeněk Soukup dnes pro ParlamentníListy.cz uvedl, že v případě, že premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) bude i nadále ignorovat usnesení Poslanecké sněmovny ve věci migrační krize, nezbude než se obrátit na Ústavní soud.

Uprchlíci: Poslanec od Babiše chce hnát Sobotku před soud
Foto: ANO
Popisek: Zdeněk Soukup

Jeden ze čtenářů se totiž Soukupa zeptal na usnesení, které Sněmovna přijala letos na jaře. V něm je premiér zavázán odmítnout kvóty nebo jiné přerozdělovací mechanismy a nereflektovat turecký požadavek zrušení vízové povinnosti. Cituje i Soukupova slova, kdy premiéra dlouhodobě kritizuje, že odmítl vzít usnesení zákonodárného sboru na vědomí, na summit odjel a vše odsouhlasil. „Co na to Sněmovna? Nemá žádné páky v ruce zkrotit či odstranit premiéra, který, jakkoli není jistě hrdina, jde proti vůli Sněmovny, lidu i prezidenta?“ otázal se čtenář.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Anketa

Kdyby stát organizoval kurzy střelby, zúčastnili byste se za poplatek v relaci např. ceny autoškoly?

42%
hlasovalo: 14265 lidí

„Nemohu mluvit za celou Sněmovnu. Jistě jste už ale slyšel o Platformě zákonodárců na obranu evropské kultury a jejích hodnot. Podepsalo se pod ní zatím skoro 40 poslanců. Na pondělní schůzce platformy navrhnu, abychom usilovali o přijetí usnesení Poslanecké sněmovny, podle kterého bude premiér povinen před každým důležitým summitem EU předstoupit před Sněmovnu se svou představou o českém postoji,“ podotkl Soukup v odpovědi s tím, že Sněmovna by následně o jeho mandátu hlasovala. 

„V případě, že bude premiér i nadále usnesení PS ignorovat, nezbude než se obrátit na Ústavní soud,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…