Uprchlíci? Václav Klaus předestřel strašlivou teorii, podle které to není jen tak. A není to náhoda

14.09.2015 7:23

Exprezident Václav Klaus v rozhovoru pro časopis Týden předestřel dle svých slov hrozivou vizi Evropy, o které prý sní šílená utopická ideologička Angela Merkelová. K uskutečnění jí dle Klause má dopomoci vedle eura a otevřených hranic i masová migrace.

Uprchlíci? Václav Klaus předestřel strašlivou teorii, podle které to není jen tak. A není to náhoda
Foto: Martin Šťastný
Popisek: Exprezident Václav Klaus

Anketa

Jste pro znovuzavedení kontrol na hranicích? Přímočaře řečeno, pro zrušení Schengenu?

96%
4%
hlasovalo: 57061 lidí

Klaus je přesvědčen, že velcí evropští lídři a ideologové Evropy masovou migraci chtějí. Jejich cílem je prý totiž vytvoření stavu, kdy v Evropě budou dominovat lidé, kteří nejsou bytostně svázáni staletou minulostí se svými domovskými entitami, národy, státy, zeměmi. Jinými slovy, odvěkým snem utopických ideologů od Marxe po Merkelovou je vytvoření nové Evropy a nového evropského člověka, který se vyznačuje absencí jakýchkoliv vazeb a lehko se tak přizpůsobí vizi sjednocené Evropy.

„Ideálem takového člověka je vykořeněný člověk či migrant odkudsi z jiných světadílů. Migranti mohou být tmelem budoucí sjednocené Evropy. To je hrozivá vize a moc bych prosil každého čtenáře tohoto rozhovoru, aby se nad ní zamyslel,“ říká Klaus.

Evropeisté, jejichž cílem je sjednocená Evropa, dle exprezidenta vytvořili dva veliké projekty, které jsou základní cestou zglajchšaltování Evropy – euro a Schengen. „Model Schengenu stejně jako model eura je tichou sabotáží, jak zrušit jednotlivé členské státy. Prostě kvůli Schengenu vznikla krize, tak musí být evropská policie. A tak dále,“ uvádí Klaus s tím, že zbavení se hranic po pádu komunismu byla naše velká euforická chyba.

V rozhovoru pro časopis Týden se Klaus rovněž vyslovil proti přijímání povinných kvót na přerozdělování uprchlíků. Nedávají dle něj smysl, neboť se pořád mění počty běženců a navrch je vyhlášení každého čísla kvót výzvou pro potenciální migranty, aby k nám přišli.

Za naprostý nesmysl považuje exprezident i to, že by u nás běženci nechtěli zůstávat. „Až budou migranti putovat přes Českou republiku, jejíž jméno řada z nich ani nezná, tak zjistí, že se jejich očima Česká republika od Německa v ničem neliší. Že to je stejně vyspělá a bohatá civilizace. Možná dnes nabízí menší prvotní výpomoc, když ten člověk překročí hranice, ale jinak je v tomto smyslu nerozlišitelná od Německa,“ míní Klaus. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…