Uprchlíci a Česko: Poslanec Seďa si povídal se čtenáři PL

23.10.2015 22:42

Poslanec ČSSD Antonín Seďa dnes odpovídal čtenářům Parlamentních listů na jejich dotazy,které se týkaly především otázek narážejících na uprchlickou krizi a poměrně vstřícný Seďův postoj k jejich přijímání.

Uprchlíci a Česko: Poslanec Seďa si povídal se čtenáři PL
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

"Nehovořil jsem o multikulturismu, ale o obhajobě lidských práv," odpověděl čtenáři, který se dožadoval vysvětlení, kde přesně naše Ústava říká, že máme rozvíjet naši kulturu o jiné. "Konkrétně čl. 3 se odvolává na Listinu základních práv a svobod a čl. 4 hovoří o ochraně soudní mocí těchto práv a svobod," vysvětlil poslanec dále s tím, že dal čtenáři za pravdu, že Preambule ústavy hovoří o rozvíjení kultury a dědictví. "Souhlasím i s tím, že je třeba se vyvarovat chyb jiných či chyb z minulosti. Ale základní práva a svobody dané ústavou je nutno dodržovat," dodal.

Dalšímu čtenáři pak odpověděl sociálně demokratický poslanec na otázku co říká na to, že vojenské letadlo České republiky, které provádělo vnitrostátní přepravu cestujících na území jiné země, ač naše armáda není leteckou společností, a která musela bez potřebných schválení čekat několik hodin. "Souhlasím s vyjádřením velkorysosti s jednou výhradou. I toto vojenské letadlo se používá k diplomatické přepravě v rámci vládní letky," vysvětlil Seďa.

Česká vláda řeší situaci s bezpečností svých občanů dobře

"Souhlasím, že pokud je někdo ohrožen, pak by mělo být povinností všech, zejména mužů, se bránit," napsal poslanec dalšímu čtenáři, který se divil složení imigrantů, mezi kterými chybějí staří a nemocní lide a naopak to mezi nimi překypuje mladými muži. "Vysvětlení je v tom, že právě mladí muži seženou zaměstnání a vydrží útrapy cesty do Evropy," napsal dále s tím, že nehodlá spekulovat o tom, kolik imigrantů umí zacházet se zbraní. "Staří a nemocní nemohou cestovat způsobem, který podstupují uprchlíci," podotkl a poznamenal, že Syřané patří mezi nejvzdělanější lidi.

"Já si myslím, že je jen dobře, že se studenti po studiu či po praxi vracejí domů, aby své zkušenosti uplatnili v ČR," napsal na závěr čtenáři, který upozornil na to, že někteří čeští studenti ukončují z obav před imigranty své studijní pobyty v zahraničí. "Pokud někteří z nich mají negativní zkušenosti s násilím migrantů, tak tyto zkušenosti zajisté uplatní," napsal poslanec ČSSD dále s tím, že Evropská unie na ochranu svých občanů nijak nekapitulovala, a že jsou již přijata opatření, která situaci s nelegální migrací řeší. "A je tu i zodpovědnost vlád jednotlivých členských zemí, které nedodržovaly dohody  a smlouvy," napsal na závěr a poznamenal, že česká vláda tuto bezpečnost podle něj zajišťuje velmi dobře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…