Uprchlíci našli způsob, jak se nenápadně pohybovat po Evropě. Za 200 eur

14.06.2015 8:20

Uprchlíci hledají nové způsoby, jak se ze zemí ohrožených válkou či chudobou dostat do bohatších a klidných zemí EU. Podle informací serveru iDnes.cz to zkoušejí i na kole, protože lidem na kole s dětmi policisté často nevěnují pozornost. Před hranicemi ale z kola sesednou, hranice přejdou pěšky a kola jsou prodána dalším uprchlíkům.

Uprchlíci našli způsob, jak se nenápadně pohybovat po Evropě. Za 200 eur
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

„Přes Makedonii míří stovky běženců ze Sýrie a Afghánistánu, kteří touží po lepším životě v některé ze zemí Evropské unie. Většina z nich do země přichází z Řecka, kam zase přijíždějí z Turecka. Ve městě Demir Kapija, které leží deset kilometrů od řeckých hranic, si uprchlíci pořizují kolo za 150 až 200 eur, tedy přibližně za 4 100 až 5 500 korun. Od svých předchůdců už vědí, že získat kolo není problém,“ píše server.

Uprchlíci na kolech buď jedou, nebo je tlačí, když na nich sedí jejich dítka. Pozornost okolních lidí jim nevadí, pokud jim nikdo nebrání v další cestě, nechají se vyfotit a usmívají se do objektivů. V určitých okamžicích se ale snaží být nenápadní, a to když překračují důležité body na další cestě dál do bohatší Evropy. Z kola sesednou, pokračují po svých a pašeráci prodají dopravní prostředky dalším lidem prchajícím přes Středozemní moře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…