Uprchlíci prý ubližují druhým uprchlíkům

22.02.2016 13:47

Podle charitativní organizace Open Doors čelí íránští křesťanští uprchlíci v Evropě stejné perzekuci, před kterou se rozhodli utéct z vlasti. Diskriminují je totiž jiné skupinky v islám věřících migrantů, uvádí server Express.co.uk.

Uprchlíci prý ubližují druhým uprchlíkům
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ve vnitřní Paříži žije přes dva miliony lidí. Jde o multikulturní společnost

Charitativní organizace Open Doors tvrdí, že křesťanští uprchlíci, kteří dojdou do Evropy, jsou v závěru vystaveni stejné diskriminaci a nenávisti, před kterou prchli z vlastní země. Na severu Francie se údajně odehrálo několik případů násilí vůči íránským křesťanům ze strany íránských muslimů. Jeden křesťan byl údajně i zavražděn.

„Mnozí křesťané mezi uprchlíky utíkají před perzekucí a diskriminací,“ uvedl ředitel francouzské pobočky Open Doors Michel Varton.

„Už tak jsou traumatizovaní svými děsivými zkušenostmi z Blízkého východu. Představte si jejich zoufalství, když jim dojde, že i když konečně dorazí do Francie, trpí stejnou diskriminaci a nenávist od svých spolumigrantů,“ vysvětlil.

„Místní kostely ukázaly odhodlání pomoci křesťanským uprchlíkům a těm, kteří se doopravdy zajímají o křesťanskou víru. Úřady jim musí povolit mít jednoduché stavby, kde by se mohli setkávat a v bezpečí uctívat Boha,“ podotkl Varton a dodal: „Je zcela nepřijatelné, že někdo může ve Francii přijít o život kvůli své víře.“

Celý text zde

Zprávy o perzekuci křesťanů přišly v době, kdy britský premiér David Cameron čelí stále většímu tlaku, aby odsoudil činy Islámského státu jako genocidu na křesťanech. Mezi ty patří i křižování těch, kteří odmítli přestoupit na islám.

„Lidé prchající před genocidou a perzekucí si mysleli, že jsou v Evropě konečně v bezpečí. A teď zjistili, že všechny jejich problémy je následovaly až sem,“ řekl Lord Alton z Liverpoolu.

„Perzekuce křesťanů Islámským státem je genocida,“ dodal a uvedl, že předloží návrh novely zákona, jehož cílem má být rozšíření pravomocí soudu v tématu uprchlíků a jejich perzekuce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…