Uprchlíci se rozplakali. Proč?

27.01.2016 11:03

Běženci v Dánsku se prý v úterý rozplakali. Stalo se tak podle serveru Britské listy poté, co se dozvěděli, že parlament schválil „zákon o krádeži jejich cenností dánským státem“. Web přináší reportáž britského listu Guardian s rozhořčenými reakcemi na nejnovější legislativní akt dánských zákonodárců.

Uprchlíci se rozplakali. Proč?
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

Britské listy píší o „rekordně drastickém způsobu“ reakce na uprchlickou krizi. Schválený zákon prý dánské policii dovoluje, aby uprchlíky okrádala o cennosti. Podobná praxe přitom již existuje ve Švýcarsku a v jižních zemích Německa.

Hovoří o „okrádání uprchlíků“ a konstatují, že toto rozhodnutí je symbolem zhoršující se atmosféry v Evropě. I OSN prý odsuzuje dánské opatření jako znepokojující. Je prý nepředstavitelné, že by dánská policie šacovala tamní občany, ale u uprchlíků to najednou nevadí.

Celý anglický text z The Guardian ZDE

O totální krizi humanity v současné Evropě prý svědčí i to, že Česko a Slovensko ve stejný den hovořily o možnosti dočasného vyloučení Řecka ze schengenského prostoru, protože nezvládá plnit svou funkci hraničního státu. Řecký ministr EU obratem vzkázal, že jde o hysterickou reakci a že stavba plotů povede k rozpadu Evropské unie. „Jestli chce Evropa vyvolat v Řecku hlubokou humanitární krizi, tak ať to udělá,“ vzkázal řecký ministr do Prahy a Bratislavy.

Britské listy také citují z Twitteru svého oblíbeného komentátora Andrewa Stroehleina. Je prý špatným znamením, když vláda musí sáhodlouze vysvětlovat, jak se její praktiky liší od nacistů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…