Uprchlíci v Calais zase řádili. Útok přišel v noci, tekla krev

02.09.2016 18:13

Jedna z nejlepších britských jezdkyň na koních odvyprávěla svůj příběh, jak ji po cestě do Británie napadli v Calais migranti. Přes cestu ležel strom, objevila se ozbrojená skupina, auto se třáslo, kůň se málem splašil. Na francouzských březích je situace stále horší. Informuje Express.co.uk.

Uprchlíci v Calais zase řádili. Útok přišel v noci, tekla krev
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlíci na cestě k tunelu pod kanálem La Manche

Lucy Philipsová se se svými rodiči zrovna vracela z mistrovství světa v jízdě na koni. Než však dojeli do přístavu v Calais, museli zastavit, jelikož jim cestu zatarasil padlý strom.

V tu chvíli údajně vyskočilo z křoví 10 migrantů, ozbrojených pálkami a klacky. Ti, zahaleni do černého oblečení, začali tlouct to auta, do koňského přívěsu a podařilo se jim rozbít okénko spolujezdce.

„Bylo to tak děsivé a zdá se, že se za několik posledních měsíců situace zhoršila,“ vypověděla Philipsová. „Je to příšerné a zcela neuvěřitelné. Už se nezaměřují jen na velké dodávky, ale vypadá to, že už je jim úplně jedno, koho napadnou.“

Celý text v angličtině zde

„Nechci děsit lidi. Ale kdokoliv, kdo tudy pojede, by si měl dávat pozor. Už jsme se zařekli, že v noci zpátky už nikdy nepojedeme,“ dodala mladá jezdkyně.

Během útoku utrpěl její otec řezná ranění na ruce a její matka na obličeji. Oba v závěru ze situace vyvázli celí pokrytí krví.

„Bylo to strašně děsivé a všude byla naprostá tma. Radili nám, ať kdyžtak zatroubíme, abychom přivolali policii, ale ti migranti nám říkali, ať jsme ticho,“ podotkla Philipsová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…