Uprchlíci vyhánějí uprchlíky: Děláte bordel, nechceme vás

20.10.2016 9:28

Zatímco německá vláda v čele s kancléřkou Angelou Merkelovou vítá uprchlíky s otevřenou náručí, u obyvatel země je situace poněkud odlišná. Jak ukazuje video pořízené v berlínských čtvrtích Neukölln a Kreuzberg, nově příchozí uprchlíky v Německu nechtějí ani samotní přistěhovalci, kteří v zemi žijí desítky let.

Uprchlíci vyhánějí uprchlíky: Děláte bordel, nechceme vás
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Kolem iráckého města Dahúk je nespočet uprchlických táborů

Právě Neukölln a Kreuzberg patří v Berlíně mezi městské čtvrti, kde žije nejvyšší počet muslimských přistěhovalců. Situace zde je velmi komplikovaná a mnozí považují tyto čtvrti částečně za no-go zóny. Především s ohledem na fakt, že zdejší obyvatelé upřednostňují islám před německými zákony a policie zde jen velmi obtížně prosazuje spravedlnost. Před čtyřmi lety o této problematice vydal zdejší bývalý starosta Heinz Buschkowsky bestseller „Neukölln ist überall“.

Zmapovat názory na masivní přistěhovaleckou vlnu se do ulic těchto přistěhovaleckých čtvrtí vydali redaktoři televize Rbb24. Z pořízených rozhovorů jasně vyplývá, že nově příchozí migranti z Blízkého východu a zemí Afriky tady nejsou příliš vítáni. Zatímco Angela Merkelová apeluje na solidaritu a humánnost, samotní přistěhovalci, kteří žijí v Německu dlouhá léta, se v souvislosti s uprchlickou vlnou obávají o svoji vlastní existenci.

Anketa

Věříte Andreji Babišovi jeho obdiv k dalajlámovi?

hlasovalo: 6121 lidí

„Je to tady katastrofa. Ti lidé prostě musí odejít pryč, protože sem nepatří. Mají k dispozici sociální bydlení, pracovní úřad a mnohé další výhody. Proč, proboha?“ podivuje se žena s hidžábem na hlavě, která v Německu žije asi čtyřicet let. K překvapení redaktora se navíc doznává, že volí Nacionálně-demokratickou stranu Německa (NPD), která velmi ostře vystupuje proti liberální přistěhovalecké politice a multikulturalismu.

Podobného názoru je i další zdejší obyvatel, který je v Německu od svého mládí. „Žiji zde desítky let, oženil jsem se zde a narodily se nám v Německu děti. Ovšem v posledních dvou až třech letech sem přicházejí migranti, kteří v Německu dělají akorát bordel. Kdybych já byl starostou Berlína, tak bych ty, kteří něco ukradnou, okamžitě deportoval zpět do jejich země. Jenže oni se pořád ohánějí demokracií a svobodou. Co to má, do háje, znamenat?“ rozčiluje se v bezchybné němčině muž.

Další žena v šátku si rovněž stěžuje, že se situace v Neuköllnu změnila k horšímu. „Nic není, jako bývalo. Přichází sem až příliš migrantů. Musí si logicky vydělat na živobytí a dostávají naše ubytování, berou nám práci atd.,“ stěžuje si žena ve středním věku. Nespokojený je také majitel zdejších obchodů, které v této čtvrti provozuje dvacet let. „Vždy se mi dařilo a lidé mé zboží kupovali. Teď se ale většina Němců stěhuje pryč a žijí tu jen samí uprchlíci.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…