Uprchlíci z Nigérie a Gambie šokovali Itálii: Denně dostávali jídlo a peníze, ale bylo jim to málo. Vzali proto nože a...

17.12.2016 10:07

Podle britského Expressu se před několika dny odehrál v Itálii další z řady incidentů, v němž figurují migranti. Tři Afričani podle dostupných informací skončili ve vězení poté, co vyhrožovali zabitím několika dobrovolníkům. Důvod? Chtěli víc peněz.

Uprchlíci z Nigérie a Gambie šokovali Itálii: Denně dostávali jídlo a peníze, ale bylo jim to málo. Vzali proto nože a...
Foto: Vít Hassan
Popisek: V Calaiském migrantském slumu zvaném džungle

Muži, dva z Gambie a jeden z Nigérie, měli vyhrožovat právě výše uvedeným dobrovolníkům, navzdory tomu, že, jak popisuje Express, dostávali oblečení, jídlo a denní apanáž 3.30 libry (v přepočtu 110 korun). Jak uvedla místní média, muži měli křičet: „Pokud nám nedáte víc peněz a lepší jídlo, tak vás pozabíjíme.“ Poté, co jim s největší pravděpodobností nebylo vyhověno, měli migranti unést dva pracovníky centra z jihoitalského města Potenza a vyhrožovat jim podříznutím krků.

Následně byli mladíci zajištěni policií, vzati do vazby, ale bez dalšího vyšetřování byli po třech dnech propuštění na svobodu. A tudíž se vrátili zpět.

Podle italského listu Il Giornale je toto chování celkem běžné. Mnoho migrantů se domáhá více peněz a jídla, „které by mělo respektovat jejich tradice“. „Ale nikdo nehovoří o žádné práci. A lidi si ještě troufají tomu říkat integrace,“ cituje tamní deník.

Britské médium připomíná skutečnost, že Itálie se stala jakousi nárazovou zónou migrace, když právě v tomto státě skončily desítky tisíc lidí, doslova uvězněných v centrech bez jakkoli jasné budoucnosti. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…