Uprchlická krize: Kašlali jste na názory normálních lidí! Německá média pod útokem důležité studie

26.07.2017 9:47

Podle nejnovější německé studie, kterou vypracovala nadace Otto Brenner Stiftung z Frankfurtu, informovala německá média o uprchlické krizi jednostranně a nekriticky. Píše o tom server ČasopisArgument.cz.

Uprchlická krize: Kašlali jste na názory normálních lidí! Německá média pod útokem důležité studie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Jak zpráva uvádí, média v zemi prohloubila svým mediálním pojetím uprchlické krize propast mezi liberály a nacionalisty a konzervativci. Studie kritizuje především média, jež byla podle ní nekritická a dala volný průchod politice otevřených dveří Angely Merkelové. „Selhala v tom, že nereprezentovala legitimní obavy normálních lidí, kteří byli vyděšeni přílivem migrantů,“ míní studie. 

Dodává, že až do pozdního podzimu roku 2015 se redakce téměř nezabývaly obavami, strachy a odporem rostoucí části populace. „A když to udělaly, tak na sebe vzaly didaktický, nebo v případě východního Německa (kde je antiimigračních pocit nejsilnější) opovržlivý tón,“ dodává s tím, že rozhodnutí kancléřky Merkelové ohledně příchodu uprchlíků bylo v německých médiích téměř jednohlasně vychvalováno. 

Anketa

Máte rádi Jarka Nohavicu?

92%
8%
hlasovalo: 6750 lidí

Původní text ZDE

Analýza také zmiňuje skutečnost, že noviny se vůbec nepokoušely rozlišit mezi pravicovými radikály a obyčejnými lidmi, kteří se uprchlíků obávali. 

Média se pak prý také snažila změnit obyčejné lidi na dobré samaritány a povzbuzovala je, aby byli vůči nově příchozím laskaví. Zdrženlivější a skeptičtější tón článků nastal až po útocích v Kolíně na Nový rok. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…