Uprchlická krize nás odnaučila humanismu, lamentuje Lukáš Jelínek. Národovcům by dal test, a vidělo by se...

24.08.2017 21:52

Politolog Lukáš Jelínek, jenž má blízko k ČSSD, si v komentáři pro server Deník Referendum posteskl nad tím, že jedna věc se teroristům bohužel v Evropě podařila. Je to odnaučení se velké části evropské populace humanistickým zásadám, tvrdí Jelínek.

Uprchlická krize nás odnaučila humanismu, lamentuje Lukáš Jelínek. Národovcům by dal test, a vidělo by se...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politolog Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek se nestačí divit, co se občas dočte na sociálních sítích Facebook. „Například jsem se na sociálních sítích dočetl, že George Soros už ovládá i papeže Františka. Kdo si jednou myslel, že svět je obětí jednoho velkého spiknutí, bude si to myslet napořád. Jen židobolševiky střídají ilumináti a ty pak zase třeba filantrop Soros a ‚nikým nevolené‘ neziskovky,“ kroutí hlavou politolog.

Papež František přitom podle Jelínka neříká nic jiného, než že lidský život je důležitý, každý lidský život. Proto všechny státy vyzval, aby zjednodušily proces spojování rodin uprchlíků. Uprchlíci by navíc podle prvního služebníka křesťanského Boha na Zemi měli dostávat i pracovní povolení, aby mohli ve svých dočasných domovech rovnou pracovat. Aby toho nebylo málo, papež také prohlásil, že by se uprchlíci měli seznamovat s kulturou ve svých nových domovech, ale Evropané by je neměli nutit, aby se vzdali své víry. Ať už je jakákoli. A za tyhle své nápady to papež pořádně schytal od „národovců“.

 „Pro jedny je zrádce, pro druhé snílek. Ačkoli je za ním dlouhý život ve velmi těžkých podmínkách Latinské Ameriky,“ pokračoval Jelínek.  

Celý komentář naleznete zde.

„Jestli se něco teroristům hlásícím se k islamismu skutečně povedlo, je to odnaučení velké části evropské populace humanistickým zásadám, které nás dosud odlišovaly od končin s totalitní či autoritářskou vládou a kulturním temnem. Důvěřuj, ale prověřuj. Proti této zásadě nelze říct ani popel. Leč ponižování druhých nebo vyvolávání paniky jsou už přes čáru. Jako onehdy na jihu Moravy, kde angažovaný občan povolal strážníky na podezřelá individua tmavé pleti – humanitární pracovnici a amerického vojáka v civilu,“ připomněl politolog jednání hodonínského zastupitele za hnutí Řád národa Roberta Sedlačíka.

Všem podobným „národovcům“ by nechal Jelínek vyplnit test, který musí absolvovat každý žadatel o české občanství. Ačkoli si o sobě myslí, že má obstojné znalosti v dějepisu, zeměpisu i češtině, není si jist, že by ten test dokázal vyplnit celý a bez problémů. A pokud by některý z těch „národovců“ v testu neuspěl, šup s ním pryč z republiky.

Pokud už nepřebírají spoluzodpovědnost za osud dalších lidských bytostí všichni lidé, měli by to prý dělat alespoň politici levice, protože právě levice prý vždy bojovala za posílení práv jednotlivce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…