Uprchlická krize řízená ilumináty, určená ke zničení Evropy? Odpovídá Pavel Telička

20.04.2016 13:15

Europoslanec Pavel Telička odpovídal na dotazy čtenářů, které velice zajímalo, proč se v EU určuje, jak máme mluvit. To je podle něj nepřijatelné, jelikož musí být stanovena jasná hranice mezi podněcováním k nenávisti a omezováním osobní svobody. Na chvíli se však vynořila i jeho komunistická minulost.

Uprchlická krize řízená ilumináty, určená ke zničení Evropy? Odpovídá Pavel Telička
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Pavel Telička

„Aby bylo jasno, já rozhodně nepodporuji podněcování k nenávisti, ani nejsem zastánce paušalizování, ale jednak mi vadí, že toto řeší zrovna EU, a hlavně, co když to bude jak dřív a lidé se budou bát veřejně říct svůj názor?“ zeptal se Teličky volič z ČR. „Např., že Poláci jezdí jak... (to se u nás říká dost často), atd.“ podotkl. Také ho velmi zajímalo, kdo vlastně bude kontrolovat správnost vyjadřování a jaké za to budou tresty.

„Dobrý den, nemyslím, že je důvod bát se potírání svobody slova a projevu,“ ujistil voliče Telička a vysvětlil, že liberálové, kam se on řadí, jsou „v ochraně těchto institutů svobod velmi důsledná až přecitlivělá“ politická frakce, jejímž hlavním zájmem jsou svobody jednotlivce se vším, co k tomu patří. Nevěděl však, o jakých úpravách zákonů je řeč, protože mu občas může něco uniknout.

„Dobrý den pane Teličko, nezlobte se, ale psal jste, že EU nemá moc v právní oblasti, ale co jsem zatím četl, je, že nové trestní právo se zde zavádět bude,“ spustil Patrik Skála. Vysvětlil, že nový zákon bude za hatespeech označovat takřka cokoliv kritického. „Mohu být potrestán za výrok ‚mezi homosexuály je vyšší procento promiskuity‘, pokud je toto doloženo? Měla by se slušnost vymáhat zákonem?“ zeptal se a dodal „Jak moc se dá ještě okrájet svoboda slova a atrofovat mravnost?“

Telička jej odkázal na svou odpověď na předchozí dotaz. „Naprosto s Vámi souhlasím, že musí být jasná hranice mezi na jedné straně podněcováním k nenávisti, omezováním svobod jiných apod., a na druhé straně zneužíváním norem či podnormativních aktů k buzeraci nebo omezování svobod a práv,“ napsal europoslanec a dodal, že i on si „zažertuje na adresu svého synovce, který je gay“, a jemu to nevadí. Existují však hranice, k jejichž vymáhání nestačí jen slušně požádat a je třeba je postihnout zákonem.

V dotazu nazvaném „Turistika“ čtenáře zajímalo, do jaké politické strany se Telička vydá, až ukončí svoji činnost v ANO. Také se ptal, kolik takových stran již prošel.

„Zdravím, mám takový pocit, že podhoubím Vašeho dotazu jsou předsudky a snaha si rýpnout než se dozvědět odpověď,“ odpověděl Telička a dodal, že všechny tyto informace jsou volně dostupné na internetu. V minulosti však dával přednost podnikání před politikou. „Byl jsem pouze členem jedné strany, KSČ, což byla největší chyba mého života. I z tohoto důvodu jsem se politicky angažoval až 25 let po listopadu,“ dodal a zdůraznil, že je v současnosti nestranník.

Čtenář s přezdívkou barabzlesa poslal Teličkovi článek ze serveru Zvědavec.org, který se věnuje teorii, že uprchlická krize je řízena ilumináty a představuje vojenskou sílu budoucnosti. Ta má zničit Evropu. Předzvěstí zkázy jsou prý iPhony, které uprchlíci dostávají zadarmo od tajných služeb, i to, že mají „neuvěřitelně velké sumy peněz, což nedává smysl, pokud jsou nuzní ‚uprchlíci‘.“ A chtěl vědět, co si o tom Telička myslí.

„Mohu snad jen říct, že kdybych měl vlasy, tak by se dalo konstatovat, že to je hodně za ně přitažené,“ odpověděl Telička a dodal, že má svoje fakta rád ověřená. Zároveň však připomněl, že je třeba nepodceňovat rizika spojená s migrační krizí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…