Uprchlík nezvládl pohled na polonahá ženská těla. Rozjel se tak, že napadl i policistu

30.09.2016 7:47

Karneval v londýnské čtvrti Notting Hill se každý rok pořádá na oslavu multikulturalismu. Letos se však tyto oslavy poněkud zvrhly. Došlo na násilnosti a také sexuální obtěžování. Včera byl obviněn první z podezřelých, syrský uprchlík.

Uprchlík nezvládl pohled na polonahá ženská těla. Rozjel se tak, že napadl i policistu
Foto: Balazs Beli
Popisek: Migranti na maďarsko-chorvatské hranici

Konec srpna patří v osobité londýnské čtvrti karnevalu, kde rozhodně není nouze o zábavu a vzrušení. Jak se ovšem zejména při letoším ročníku ukázalo, ne všichni účastníci karnevalu patrně pochopili jeho poslání, kterým je oslava multikulturalismu. Po skončení karnevalu, kterého se účastí tisíce lidí z Velké Británie i zbytku světa, policie evidovala přes 450 zatčených. U devadesáti z nich se našly zbraně, dále došlo ke třinácti případům sexuálního násilí, krádežím, násilnostem atd.

Festival se v Notting Hill koná již od roku 1964 a tehdy vznikl na oslavu kulturních tradic zde žijící afrokaribské komunity. Ale ještě žádný ročník nebyl poznamenán takovými násilnostmi. Při zásahu proti agresivním návštěvníkům bylo zraněno pětadvacet policistů, kteří měli plné ruce práce s tím, aby se jim podařilo „horké hlavy“ zpacifikovat a vrátit karnevalu plnému pestrobarevných masek, odhalených ženských těl a exotické hudby jeho původní záměr.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

Pravděpodobně poprvé v životě viděl syrský uprchlík z Aleppa Mohamed Al-Youssfi tolik polonahých ženských těl a tento ojedinělý zážitek, jak to tak v případě muslimských migrantů bývá, tak úplně nezvládl. Včera se třiadvacetiletý muž objevil před magistrátním soudem ve Westminsteru, kde čelil obvinění ze sexuálního napadení a útoku na veřejného činitele. Podle sdělení státního zástupce Edwarda Aydina měl obviněný sahat ženě na prsa a poté udeřit hlavou zasahujícího policistu.

„Al-Youssfi pronásledoval svoji šestačtyřicetiletou oběť a její dvě přítelkyně, z nichž jedna byla těhotná. Přiblížil se ke trojici žen a nejstarší z nich pevně objal zezadu rukama a začal ji proti její vůli nekompromisně osahávat prsa a pozadí. Když se pokusil přítomný strážník Paul Goddhing proti sexuálnímu násilí třiadvacetiletého syrského uprchlíka zasáhnout, byl sám napaden a obdržel úder hlavou do oblasti břicha,“ uvedl státní zástupce.

Obviněný muž byl ve Velké Británii jen velmi krátkou dobu a již má problémy se zákonem. Příští středu by si měl ve zrychleném soudním řízení vyslechnout rozsudek. Jeho výše pravděpodobně nebude nijak závratná a soud pravděpodobně přihlédne k odlišným kulturním zvyklostem, na které si Syřan ještě stále zvyká. V každém případě se nemusí obávat, že by byl kvůli svému střetu se zákonem deportován zpět do Aleppa, kde by v důsledku prudkých bojů byl ohrožen jeho život. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…