Uprchlík prý zůstal viset na šňůře. Ta se pak utrhla

23.02.2016 7:32

Slovinský parlament schválil vyslání armády k ochraně hranic před migranty. Syrský prezident vypsal na letošní duben parlamentní volby. A při pokusu vyhnout se vyhoštění si mladý Albánec v severoněmeckém Rostocku přivodil těžká zranění. Tři různé zprávy, které se dnes ráno objevily v médiích, mají jednu věc společnou – jde o zprávy více či méně související s uprchlickou krizí.

Uprchlík prý zůstal viset na šňůře. Ta se pak utrhla
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Teprve jednadvacetiletý Albánec si dnes v severoněmeckém Rostocku přivodil vážná zranění, když se snažil vyhnout vyhoštění ze země. Na útěku před policií se pokusil slanit z šestého patra obytného domu. Šňůra na prádlo, kterou k tomu použil, se ale přetrhla. Informoval o tom server Novinky.cz.

Celý text je ZDE

Albánie se spolu s dvěma dalšími balkánskými státy – Kosovem a Černou Horou – dostala na konci loňského října v rámci zpřísnění azylového zákonodárství v Německu na seznam bezpečných zemí.

Občané států zařazených na tento seznam nemají v Německu nárok na udělení azylu.

Hranice Slovinska bude chránit armáda

Slovinský parlament včera schválil plán vlády na využití armády při ochraně hranic. Příslušníci ozbrojených sil budou na hranicích pomáhat policii při kontrole proudu uprchlíků. Armáda bude moci policistům na hranicích pomáhat po dobu tří měsíců, uvedl před hlasováním na tiskové konferenci slovinský premiér. Informoval o tom server Novinky.cz.

Celý text je ZDE

„Ze strany armády nepůjde o vojenskou akci. Armáda bude pouze pomáhat policii s ostrahou hranice a směřováním migrantů, kteří by se pokusili překročit zelnou hranici, do přijímacích center,“ uvedl premiér s tím, že počet vojáků na hranicích bude záviset na síle migračního proudu.

V dubnu proběhnou v Sýrii parlamentní volby

V Sýrii by měly 13. dubna proběhnout parlamentní volby. Na tento den je totiž vypsal současný syrský prezident Bašár Asad. Informoval o tom server České noviny s tím, že předchozí volby se konaly v roce 2012. Už v té době neměl režim v Damašku pod kontrolou celé území státu, kde se proti Asadovi začala bouřit různá uskupení.

Celý text je ZDE

Spojené státy a Rusko přitom v pondělí informovaly, že se dohodly na příměří v Sýrii, které by mělo začít platit v sobotu 27. února. Boje mají zastavit jednotky syrské armády i opozičních skupin. Útoky na radikály z Islámského státu ale budou pokračovat.

Syrský prezident také projevil záměr převzít kontrolu nad Sýrií a sestavit vládu národní jednoty, která by vypracovala novou ústavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …