Upřímné doznání z ODS: Podvedli jsme voliče

30.12.2013 21:03

Skutečným problémem ODS je, že jí lidé přestali věřit, píše manažer Jakub Kabourek, který je zároveň členem strany. Podle něj je znepokojivé, jak ODS před svým důležitým kongresem dělá, jako kdyby všechno bylo úplně v pořádku.

Upřímné doznání z ODS: Podvedli jsme voliče
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

Jakub Kabourek už déle vyzývá své spolustraníky, aby v ODS proběhly zásadní změny. Nyní došlo na pomyslnou poslední kapku – text poslance ODS Marka Bendy. Benda zde na jedné straně píše, že strana musí počkat, zda jí voliči odpustí chyby z minulosti, na druhé straně pak vyzývá k větší stranické loajalitě mezi členy. Dodává pak, že ODS potřebuje i změnu stanov.

Podle Kabourka ale tohle k záchraně občanské demokracie nestačí. „„Marek Benda registruje tři hlavní problémy a mimo jiné věří tomu, že máme čekat, jestli nám voliči sami časem odpustí naše hříchy, a doufá v chyby našich politických soupeřů. To se ale zásadně mýlí. Skutečným problémem ODS je to, že nám lidé přestali věřit! Přestali věřit tomu, co říkáme, i tomu, že to dokážeme prosadit,“ píše vlivný člen strany v rubrice ParlamentníchListů.cz nazvané Politici voličům.

„Během posledního vládního období jsme voliče a také naše vlastní členy podvedli. Výsledek je o to horší, oč větší byla euforie po volbách v roce 2010 a naděje vkládaná ve 118tičlennou koalici,“ dodává.

Jistou naději pro obnovu důvěry v ODS představuje bývalý ministr školství Petr Fiala. Bylo by ale neobvyklé, kdyby se předsedou stal člověk, který má členský průkaz jen několik týdnů. Občanští demokraté jsou ale podle Kabourka v takové situaci, že standardní metody si nemohou dovolit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…