Úřad pro kontrolu dojivosti a ochranu plemene. Pravičáci zjistili, kolik za něj platíme, a volají: Zrušit!

18.10.2013 11:10

Strana svobodných občanů chce v případě úspěchu v předčasných volbách a vstupu do Poslanecké sněmovny zrušit celkem 26 úřadů, které považuje za zbytečné. Jedním z nich je i Česká plemenářská inspekce, která je podřízená Ministerstvu zemědělství.

Úřad pro kontrolu dojivosti a ochranu plemene. Pravičáci zjistili, kolik za něj platíme, a volají: Zrušit!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Mach věří, že se do sněmovny dostane

Česká plemenářská inspekce (ČPI) je rozpočtovou organizací, což znamená, že je financována pouze ze státního rozpočtu. Jejím úkolem je kontrolovat dodržování plemenářského zákona. Kontroluje, zda jsou správně označována a evidována hospodářská zvířata, ověřuje původ zvířat, dohlíží nad kontrolováním dojivosti u skotu, provádí kontroly u příjemců dotací a neregistrovaných hospodářství a podobně. Provozní dotace na chod instituce je podle Svobodných 51 milionů Kč ročně.

Podle Svobodných je tato instituce nadbytečná. "Kromě nesmyslných nařízení Komise ES (např. minimální roční zkontrolovaný vzorek zvířat) neexistuje žádný logický důvod, proč by měl stát tuto inspekci nadále financovat," píší na svých webových stránkách.

Prohlášení Svobodných ZDE.

Verdikt zní jasně

Dojivost, označování zvířat a jejich evidence má být podle strany zcela záležitostí majitele, nikoli státu. Je prý v zájmu jednotlivých chovatelů, aby se starali o svá zvířata, a nikdo je nemusí kontrolovat.

Verdikt zní tedy jednoznačně: "Inspekci zrušit okamžitě. Nevyvíjí činnost, která by byla jakkoli významně užitečná," tvrdí Svobodní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…