Úřadující šéf ČSSD zajel před volbami do USA. Na „jednání o bezpečnostní spolupráci“

15.09.2017 14:03

Čeští krajané v Texasu zasažení hurikánem Harvey dostali od České republiky dar ve výši pěti milionů korun, který jim v rámci své pracovní návštěvy Spojených států předal ministr vnitra Milan Chovanec. Ministr, jehož třídenní cesta končí dnes, zároveň na Twitteru informoval, že jednal o bezpečnostní spolupráci s představiteli americké vlády a tajných služeb, napsala ČTK.

Úřadující šéf ČSSD zajel před volbami do USA. Na „jednání o bezpečnostní spolupráci“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr vnitra Česka Milan Chovanec

„Rychlou pomoc krajanům, kteří při přírodní katastrofě přišli o domovy, považujeme za samozřejmý projev solidarity s lidmi, kteří na nás nezapomněli a my jsme nezapomněli na ně,“ citoval Chovance jeho úřad s tím, že česká komunita v Texasu zorganizovala sbírky na pomoc Česku při povodních v letech 2002 či 2013.

Hurikán Harvey, který zasáhl jih USA koncem letošního srpna, zabil čtyři desítky lidí a místní guvernér odhadl škody v přepočtu na přibližně čtyři biliony korun.

Ve Washingtonu se Chovanec sešel s náměstkem ministra vnitřní bezpečnosti Jamesem Nealonem, s nímž jednal o boji proti terorismu či o možnostech ochrany hranic. Tématem rozhovorů bylo i zabezpečení počítačových systémů úřadů před možností kybernetických útoků, se kterými mají USA v posledních letech zkušenosti.

Český ministr se sešel rovněž se zástupci amerických tajných služeb. „Naše spolupráce je na skvělé úrovni. Intenzivní výměnu informací budeme posilovat,“ napsal Chovanec na Twitteru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…