Urazil novinář Macháček Moniku Pajerovou? Zde je jeho verze, se sprostým pojmenováním to prý bylo jinak

18.11.2017 16:32

Novinář Jan Macháček, který na sebe nedávno strhl pozornost tím, že na půdě Českého rozhlasu údajně pronesl pořádně peprná slova, se ozval. V Českém rozhlase ho prý naštvali, proto odtamtud odešel. Ale neexistuje důkaz, že by mluvil sprostě.

Urazil novinář Macháček Moniku Pajerovou? Zde je jeho verze, se sprostým pojmenováním to prý bylo jinak
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Předseda správní rady Institutu pro politiku a společnost Jan Macháček

Český rozhlas uspořádal debatu k výročí Sametové revoluce. Setkali se tu Monika MacDonagh Pajerová, která v roce 1989 byla jednou ze studentek a studentů stojících v čele protikomunistických protestů, a signatář Charty 77 Jan Macháček, dnes předseda správní rady Institutu pro politiku a společnost Andreje Babiše (ANO) Právě kvůli Babišovi se oba hosté dostali do sporu, Macháček prý v jednu chvíli nazval Pajerovou „p*čou“ a pak ze studia odešel. Vyřčení sprostého slova sice potvrdili svědci, ale nahrávací zařízení je nezachytila.

„My jsme si kdysi tykali, byli jsme přátelé. Cítila jsem velké sympatie k tomu, co dělala vaše kapela, že jsi podepsal Chartu a tak dále. Ale zrovna člověk jako vy, že se nechá zaměstnat Andrejem Babišem, mi přijde asi tak komické, jako kdyby ses stal ředitelem VUML (Večerní univerzity marxismu-leninismu),“ uvedla ve vysílání Pajerová.

Macháček se ohradil, že by se měla starat o svou vlastní osobní integritu a neútočit na něj, Pokud má něco takového zapotřebí, Macháček dal najevo, že raději odejde. Po chvíli také odešel a jak již bylo řečeno výše, na odchodu údajně vybuchl. Pro Blesk.cz však Macháček svůj údajný výbuch popřel. „Na nahrávce nic není a veřejně ani do očí jsem nic takového nikomu neřekl. Můj odchod byl oprávněný, přišel jsem na debatu o 17. listopadu a ne na debatu o tom, co dělám a kdo to platí,“ uvedl komentátor Lidových novin.

Celý článek naleznete zde

Publicista Jefim Fištejn, který byl debatě také přítomen, dal ovšem za pravdu Pajerové. Serveru Echo24.cz řekl, že něco podobného nezažil. Macháček však i tak hodnotí situaci po svém. Zdůraznil, že už byl oblečený v kabátě a na odchodu a pokud si něco řekl jen tak pro sebe, aniž by myslel na někoho konkrétního, je to prý jen jeho věc. Byl velmi nespokojen s tím, že se místo 17. listopadu 1989 rozebírala jeho práce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…