Urážka prezidenta. Před soud, vy komedianti. Bravo, Kalousku. Příběh sošky „svině zbořená“ žije dál

11.04.2017 7:02

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek se na svém facebookovém profilu pochlubil koupí sochy „Svině zbořená“ od umělce Vítězslava Netrvala. Jde o sochu zobrazující současného prezidenta Miloše Zemana, jež vzbudila mnohé reakce. A komentáře jeho koupě na sebe nenechaly rovněž dlouho čekat.

Urážka prezidenta. Před soud, vy komedianti. Bravo, Kalousku. Příběh sošky „svině zbořená“ žije dál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Dovoluji si oznámit všem, kteří sochaři Vítězslavu Netrvalovi posílají výhrůžky smrtí za jeho dílo, které nazval ‚Svině zbořená‘, že hrdým kupcem originálu jsem já,“ poznamenal Kalousek na svém facebookovém profilu. Podle svých slov podporuje moderní angažované umění. I proto, jak říká, již před dvěma lety zakoupil obraz od akademického malíře Karla Švugera s názvem „Kunda z Lán“.

„V předvánočním čase obě tato originální díla vydražím v aukci, jejíž výtěžek bude věnován na volební konto kandidáta na prezidenta republiky, na kterého bychom mohli být hrdi,“ dodal Kalousek.

„Třeba bude časem i socha s názvem ‚kasa vykradená‘, na které bude vyobrazen pan Kalousek,“ zareagoval pak jeden z uživatelů sociální sítě. „To by vám šlo, komedianti. Mastit si kapsy (rozuměj krást) na úkor jiných, dělat gesta a hrát komedie na lid. Přínosná aktivita se od vás očekávat nedá a slovo politik jste dali na roveň slovu šizuňk,“ dodal další. 

"Můj děda vždycky říkal: 'Všechno se dá prodat, jen se musí najít ten vůl, který to koupí," zmínila další čtenářka na Kalouskově facebookovém profilu.

„Je super, že podporujete dobré věci. Finanční příspěvek na kampaň kandidáta je výborné gesto a jsem ráda, že nejde jen o gesto, ale konkrétní pomoc. V boji proti Zemanovi se bude hodit každá koruna,“ pochválila pak Kalouska další uživatelka. 

„Kalousku, máš smysl pro humor, je to lepší než ovarova moudra a mistrovské lži Bureše. Jen tak dál a kup i ty trencle z Hradu,“ dodal další. 

„Za takové hanobení prezidenta ve slušné společnosti byl měli tvůrci jít k soudu. Vždyť Havel nebyl žádný zázrak, měl narušený charakter, a přesto ho většina za prezidenta uznávala. Debilní útočení na Zemana a provokacemi se tito lidé snižují na úroveň ubožáckých primitivů,“ zkonstatoval pak uživatel skupiny Miloš Zeman je naše volba.

Celý příspěvek Miroslava Kalouska:

Anketa

Podporujete Donalda J. Trumpa? (Hlasování od 9.4.2017)

48%
52%
hlasovalo: 6966 lidí

Dovoluji si oznámit všem, kteří sochaři Vítězslavu Netrvalovi posílají výhružky smrtí za jeho dílo, které nazval „Svině zbořená“, že hrdým kupcem originálu jsem já.

Podporuji moderní angažované umění, proto jsem před dvěma lety zakoupil obraz od akademického malíře Karla Švugera s názvem „Kunda z Lán“.

V předvánočním čase obě tato originální díla vydražím v aukci, jejíž výtěžek bude věnován na volební konto kandidáta na prezidenta republiky, na kterého bychom mohli být hrdi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…